NB II

Nyíregyházán erősítette meg vezető helyét a Diósgyőr

Címkék:

A Diósgyőr nyerte 3-2-re az NB II Keleti csoportjának rangadóját a Nyíregyháza ellen. A vendégek a második félidő elejére háromgólos előnyt gyűjtöttek össze, amire az emberelőnybe kerülő hazaiak csak kétszer tudtak válaszolni. A DVTK így három ponttal vezeti csoportját.

Feszülten kezdték a csapatok a rangadót, több lapot érő belépőt láthattak a kilátogató nézők, akik a 10000-res stadion több mint a felét betöltötték. A nyíregyháziak közül Bajzát Péter volt a legaktívabb, a mérkőzés elején a védők kétszer tisztáztak előle.

A hazaiak későn eszméltek a DVTK ellen - Fotó: www.szpari.hu
A 20. percig kellett várni az első gólra, a Diósgyőr szerezte meg a vezetést. Egy jobb oldali szöglet után Abdouraman fejelt, a labda a felső lécről pattant a gólvonal mögé, Abdelali kifejelte a játékszert, de a partjelző segítségével a játékvezető megadta a találatot (0-1).

A vezetés megszerzése után a DVTK nagyobb teret engedett a hazaiaknak, ez meg is látszódott, a Szpari több helyzetet vezethetett, de sem Rakovic, sem Menougong nem találta el a hazai kaput.

A 39. percben a játékvezető nagyot hibázott, amikor Kovacsevicset nem állította ki, a védő ugyanis szándékosan lekönyökölte Menougongot. A vendégek csatára három perccel később majdnem a második góllal állt nemes bosszút ellenfelén, de Holczer hatalmasat védett, így a félidő végére maradt az egygólos diósgyőri előny.

A második játékrész sem indult jól a hazaiaknak, az 53. percben már kétgólossá nőtt a Diósgyőr előnye. Lippai végzett el egy sarokrúgást, Holczer kapus rendesen alászaladt a labdának, Rakovic pedig okosan bólintott az üres kapuba (0-2).

A 65. minutumban úgy tűnt végleg elszálltak a Nyíregyháza esélyei. Egy gyors kontrát követően Granát vitte a labdát a hazaiak kapuja felé, a középre gurított labdát pedig Dobos Attila begurította (0-3).

Gyorsan jött a szépítés, a 68. percben egy baloldalról érkező beadásnál, Goia teljesen egyedül maradt, így könnyedén fejelt a vendégek kapujának hosszú sarkába (1-3). A DVTK ráadásul emberhátrányba is került néhány perccel később, miután a harmadik gólt szerző Dobost ellenfele megtaposása miatt kiállították.

Feléledtek a hazaiak, a 80. percben a csereként beállt Andorka passzából Eyenga közelről kotorta be a Spartacus második gólját Rados kapujába (2-3).

Ness Hungary NB II, 22. forduló:


Keleti csoport


Nyíregyháza-Diósgyőr 2-3 (0-1)

gólszerzők: Goia (68.) Eyenga (80.) ill. Abdouraman (20.), Rakovic (53.), Dobos (65.)

Az élcsoport: 1. Diósgyőri VTK 50 pont/22 mérkőzés, 2. Nyíregyháza 47/22, 3. Mezőkövesd 43/21.