Bundesliga

Münchenben úszott el a Bayer bajnoki reménye

A Bayer Leverkusen 22 éve nyeretlen a Bayer München otthonában, és ez a mérleg a felek vasárnap délutáni összecsapásán sem változott: A Bayern megalázó, 5-1-es vereséget mért a Gyógyszergyáriakra. A bajorok már 45 perc alatt felőrölték a Leverkusent, az első félidő után 4-0-ra vezettek. A párharc pikantériáját Jupp Heynckes személye adta, a Bayer vezetőedzője nyártól a rivális kispadját foglalja el.

Bundesliga, 30. forduló:
Bayern München-Bayer Leverkusen 5-1 (4-0)
Gólszerző: Rolfes (7. - öngól), Gomez (28., 44. 45+1.), Ribéry (75.)

A hazaiak megbízott edzője, Andries Jonker reaktiválta a Louis van Gaal által a kispadra száműzött Hans-Jörg Buttot, és a kapuba állította régi csapata ellen (2001 és 2007 között védett a Gyógyszergyáriaknál Butt), elöl pedig

A nyolc mérkőzés óta veretlen Bayer Leverkusen látogatott az Allianz Arénba, de a játék képe már az első percek alapaján fordított volt, mert a bronzéremért és a BL-indulásért küzdő Bayern sokkal jobb volt a bajnoki címért versenyben lévő Leverkusennél.

A bajorok már a 7. percben vezetéshez jutottak: Ribéry szögletét Schweinsteiger megcsúsztatta, a labda  Rolfesról pattant a hálóba (1-0). A folytatásban mindkét csapat sok hibával játszott, de egyértelműen a Bayern irányított, és a 28. percben megduplázta előnyét: Vidal az alapvonalról sarkazott vissza, Müller középre passzolt, Gomez pedig a kapuba (2-0).

Ballackék csak kapkodták a fejüket, de a java csak ezután jött: Gomez a félidő lefújása előtt még kétszer betalált, előbb megint Müller tálalt elé jobbról, társa pedig 8 méterről a hálóba lőtt (3-0), utóbb Ribéry adott be Gomeznek, aki 11 méterről lőtte ki a kaput (4-0). Már az első félidőben eldőlni látszott a találkozó.

A második játékrészben szépíteni tudott a Bayer, a 62. percben egy felívelés után Derdiyok a hazai védők gyűrűjében a hálóba vágta a labdát (4-1), de ez után sem volt jele annak, hogy szorosabbá vált volna a mérkőzés. Sőt, a hazaiak újból ünnepelhettek: Ribéry csapott le Gomez visszafejelt labdájára, majd védőjével a nyakán 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (5-1).

A vége 5-1 lett, fölényesen, sőt megalázóan verte a Bayern München a Bayer Leverkusent, a nyártól a bajorok kispadját elfoglaló Jupp Heynckes vereséggel "mutatkozott" be az Allianz Arénában. A Gyógyszergyáriaknak matematikai esélye még van a bajnoki aranyra, de ehhez a Freiburg Dortmund elleni vitézségére is szükség lenne. Ha a Borussia nyer, akkor nyolc pontra növeli előnyét a Bayer előtt.

A Bayern München harmadik, egy pont előnnyel a Hannover előtt.

A mérkőzés összefoglalója:

Később:
Borussia Dortmund-Freiburg 17:30

Szombaton játszották:
Werder Bremen-Schalke 04 1-1 (0-0)
Gólszerző: Wagner (59.), illetve Edu (63.)

1. FC Köln-VfB Stuttgart 1-3 (0-0)
Gólszerző: Novakovic (68.), illetve Trasch (51.), Harnik (53.), Kuzmanovic (63., 11-esből)

Hamburger SV-Hannover 0-0


Hoffenheim-Eintracht Frankfurt 1-0 (0-0)
Gólszerző: Firmino (78.)

Kaiserslautern-Nürnberg 0-2 (0-1)
Gólszerző: Eigler (34.), Mak (90.)

VfL Wolfsburg-St. Pauli 2-2 (1-0)
Gólszerző: Mandzukic (39.), Polak (89.), illetve Naki (61.), Lehmann (77.)

Pénteken játszották:
FSV Mainz 05-Borussia Mönchengladbach 1-0 (0-0)
Gólszerző: Schürrle (87.)
piros lap: Hanke (Mönchengladbach, 53.)