Kínai Nagydíj

Webberék eltaktikázták magukat, Petrov csalódott

A Formula-1-es világbajnokság Kínai Nagydíjának időmérőjén a Red Bull ausztrál versenyzője Mark Webber nagy meglepetésre kiesett az első szakaszban, és csak a 18. helyről vághat neki a holnapi futamnak. A Lotus-Renault orosz pilótája, Vitalij Petrov is rendkívüli történéssel szolgált, amikor a második szakasz végén autója megállt a pályán, ezért két perccel a vége előtt piros zászlóval állították meg az edzést, Petrov a 10. helyről indul a holnapi versenyen.

Mark WEbber a Kínai Nagydíj időmérő edzése után

Mark Webber (Red Bull)

"Azt hittük, jók leszünk a keményen is annyira, hogy bekerüljünk a második etapba. Nem így alakult, egyszerűen KERS és lágy gumik nélkül túl lassú voltam. Tényleg azt gondoltuk, hogy nem kell majd a lágy keverék, de tévedtünk"
– fogalmazott a BBC helyszínen tartózkodó tudósítójának az ausztrál pilóta.

Az ausztrál egész hétvégén csak szenvedett az autójával eddig, a KERS-ét még az időmérő előtti szabadedzésen sem sikerült rendbe hozni, így aztán a plusz lóerőket biztosító rendszer nélkül állt neki az kvalifikációnak az ausztrál.

A pilóta 18. helyében nem csak a pilóta a hibás, a csapatvezetőkkel karöltve ugyanis úgy döntöttek - a csapattárs Vettelhez hasonlóan - lágy gumikeverék használata nélkül próbálnak meg bejutni a második szakaszba.

Vitalaij Petrov (Renault)

"A második, vagy a harmadik kanyar után valami elromlott a kocsiban. Hiába nyomtam a gázt, vagy próbáltam sebességet váltani, egyszerűen nem reagált az autó. Ki kell derítenünk hogy mi történt. Őszintén mondom, hogy csalódott vagyok, mert nagyot léptünk előre az autó beállításainak fejlesztésében, és igazán nagyszerű élmény volt vezetni a kocsit. Nagyon kíváncsi lettem volna, hogy mire vagyok képes a Q3-ban, de ezt most nem tudtam meg"
- fogalmazott az orosz pilóta az időmérő után.


Vitalij Petrov autója a második szakasz végén megállt, ezért két perccel a vége előtt piros zászlóval állították meg az időmérőt.

A Lotus-Renault orosz pilótája röviddel korábban a Q2 4. legjobb idejét autózta és így is simán bejutott a legjobb 10 közé. Ott azonban már nem indulhatott el, így holnap a 10. helyről vághat neki a futamnak.

A versenyző a kihagyott Q3 miatt csalódott, mert úgy érzi, a harmadik szakaszban igazán ki tudták volna használni a kocsiban rejlő és még kiaknázatlan lehetőségeket.