Bundesliga

Pontosztozkodás a Werder-Schalke meccsen

1-1-es döntetlennel ért véget a Werder Bremen-Schalke 04 mérkőzés a Bundesliga 30. fordulójában. A vezetést a második félidő elején a hazaiak szerezték meg, és bár gyorsan egyenlített a gelsenkircheni csapat, és több helyzete is volt, megosztoztak a pontokon a felek.

Az első helyzet a Schalkéé volt, Hariszteasz beadásáról alig maradt le Raúl, Wiese pedig a háta mögött kifelé tudta ütni a labdát, majd összeszedte a birkózó mezőnyjátékosok között. A másik oldalon egy szabadrúgás után Pasanen befejelte a hálóba a játékszert, de Neuer akadályozása miatt érvénytelenítette a bíró a gólt.

Uchida és Silvestre párharca a Werder Bremen-Schalke Bundesliga-mérkőzésen 2011 áprilisában

A folytatásban beszorult a Schalke, amikor kellett, a kapusuk azonban hárítani tudott. Így például Borowski éles szögből leadott lövésénél is. A Királykékek legnagyobb lehetősége Raúl előtt adódott az első félidőben, ő Uchida beadása után fejelhetett, de Wiese ismét mentett.

A második játékrész elején a Werder szerzett vezetést, miután az 58. percben Höwedes Pizzarrót borította fel, tizenegyeshez jutottak a brémaiak, és bár Wagner első kísérletét Neuer védte, a kipattanót belőtte a csatár. (1-0)

Öt perc sem kellett az egyenlítéshez a vendégeknek, miután megint Uchida ment el, és ezúttal Edu fejére ívelt, aki nem hibázott. (1-1)

Farfán 66. percben érkező beadásából pedig már a vezetést is megszerezhette volna Draxler, de az üresen tátongó kaput nem tudta eltalálni. A szélső még egy nagy lehetőséget kihagyott a folytatásban, és csapattársai - kivéve az egyszer lesről induló Raúlt -, valamint a hazaiak sem tudtak már a kapuba találni, így megosztozott a pontokon a két együttes.

A Schalke ezzel a tizedik helyen áll, a Werder pedig előrelépett a 11. pozícióba.

Bundesliga, 30. forduló:

Werder Bremen-Schalke 04 1-1 (0-0)
gólszerzők: Wagner (59.), illetve Edu (63.)

Korábban játszották:
1. FC Köln-VfB Stuttgart 1-3 (0-0)
gólszerzők: Novakovic (68.), illetve Trasch (51.), Harnik (53.), Kuzmanovic (63., 11-esből)

Hamburger SV-Hannover 0-0

Hoffenheim-Eintracht Frankfurt 1-0 (0-0)
gólszerző: Firmino (78.)

Kaiserslautern-Nürnberg 0-2 (0-1)
gólszerzők: Eigler (34.), Mak (90.)

VfL Wolfsburg-St. Pauli 2-2 (1-0)
gólszerzők: Mandzukic (39.), Polak (89.), illetve Naki (61.), Lehmann (77.)

Pénteken játszották:
FSV Mainz 05-Borussia Mönchengladbach 1-0 (0-0)
gólszerző: Schürrle (87.)
piros lap: Hanke (Mönchengladbach, 53.)

Vasárnap játsszák:
Bayern München-Bayer Leverkusen 15:30
Borussia Dortmund-Freiburg 17:30