Serie A

A Milan nyert, az Inter kikapott, karnyújtásnyira a Scudetto

A Milan könnyedén, 3-0-ra győzte le a Laczkó Zsolttal és Koman Vladimirral felálló Sampdoriát, az Inter pedig 2-0-s vereséget szenvedett a Parma otthonában.

Seedorf gólja

Milan-Sampdoria 3-0

Koman Vladimir és Laczkó Zsolt is a kezdőcsapatban kapott helyet a Sampdoriában, amely a Milan ellen lépett pályára. Az egykori debreceni játékos a középpálya bal oldalán, Koman eggyel beljebb helyezkedett el. A vendégek számára különösen fontos volt az összecsapás, hiszen mindössze egy pontra voltak a találkozó előtt a kiesési zónától.

A milánói csapatban Ibrahimovic és Nesta nem léphetett pályára. A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, bár igazi helyzet az első 20 percben nem alakult ki. Abbiati helyett viszont Ameliának kellett beállni a kapuba kényszerűségből. A 20. percben viszont megszerezte a vezetést a Milan a semmiből: Seedorf végezhetett el szabadrúgást 24 méterre a kaputól, a labdát pedig nagy erővel a bal alsóba bombázta, Curci benne volt a gólban (1-0).

A gól után már csak annyi érdemleges történt az első játékrészben, hogy a megsérülő Pato helyén Cassano lépett pályára. A Sampdoria úgy játszott az első félidőben, mintha nem is akarna pontot szerezni. Az 54. percben gyakorlatilag végleg eldőlt a találkozó: Volta ért bele kézzel a labdába a tizenhatoson belül, Cassano pedig higgadtan értékesítette a büntetőt (2-0).

A 61. percben jött a harmadik is: Cassano kényszerítőzött Seedorffal, majd lágyan beemelte a labdát az öt és feles sarkáról, középen pedig Robinho a hálóba fejelt. Gyönyörű támadás volt (3-0).

A Milan ezt követően még próbálkozott, de több gólt nem sikerült lőnie, így is könnyedén nyert, és hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé.


Parma-Internazionale 2-0

A Parma az Intert fogadta, de Leonardo pihentette Sneijdert a vendégeknél, aki a kispadon kapott helyet. A 8. percben alakult ki az első lehetőség, ekkor egy szöglet után Lucarelli ollózott, de célt tévesztett. A 22. percben Sztankovics lőtt majd’ 30 méterről, de a kapufáról kifelé pattant a labda. A 35. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Modesto adott középre a bal oldalról, Giovinco pedig érkezett és 12 méterről a bal alsó sarokba bombázott (1-0).

A szünetre egygólos hazai előnnyel fordultak a csapatok. A második játékrészre Chivu helyett beállt Sneijder, az Inter mindent egy lapra tett fel. Az 57. percben Mirante mentett nagyot Ranocchia elől, a mezőnybe bokszolta a labdát. Amauri eldönthette volna a találkozót, de emelése a felső kapufán csattant a második félidő derekán.

Nem sokkal később Giovinco is lőhetett volna egy gólt, ám éles szögből leadott lövését César védte. A 86. percben már nem hibáztak a hazaiak: Bozsinov passzolt középen az egyedül álló Amaurihoz, aki a jobb oldalról, kicsit éles szögből a kapuba talált (2-0).

Ezt követően Milito még szépíthetett volna, ám kihagyta a helyzetét, így az Inter gyakorlatilag vereségével elvesztette az esélyét a bajnoki címre.

Olasz bajnokság 33. forduló

Milan–Sampdoria 3–0

Gólszerző: Seedorf (20.), Cassano (54. – 11-esből), Robinho (62.)

Parma–Internazionale 2–0

Gólszerző: Giovinco (35.), Amauri (86.)