NB I

A Győr tíz emberrel mentett pontot Zalaegerszegen

Hiába vezetett a ZTE 1-0-ra a Győr ellen, a vendégek emberhátrányban is tudtak egyenlíteni, így megérdemelten szereztek egy pontot.

A Győr a Zalaegerszeg otthonába látogatott az NB I 23. fordulójában. A találkozó mindkét együttes számára fontos volt, hiszen öt pont volt közöttük a tabellán, a hazaiak egy győzelemmel akár a második helyre is felugorhattak volna a tabellán.

Győr-ZTECsank János nem számíthatott az eltiltott Vargára és Vlaszákra, valamint a sérült Pavicsevicsre és Szalaira sem. A Győrnél Djordjevics és Takács is kidőlt a sorból, így teljesen át kellett szerveznie a védelmet Csertői Aurélnak.

„Ha kell, akkor védekezünk, ha tudunk, akkor támadunk. A ZTE masszív, erős a kerete, nehéz ellenük játszani” – mondta a nemrég kinevezett győri szakvezető.

„Remélem, hogy megtaláljuk önmagunkat, a Győr az edzőváltás óta eredményes, jól játszik, ismerem a Csertői-féle csapatokat, van bennük anyag” - dicsérte ellenfelét Csank János a kezdő sípszó előtt.

Jobban kezdte a találkozót a Zalaegerszeg, néhány ígéretes helyzet adódott Turkovs előtt, ám a lett futballista nem választott jó megoldásokat. A 27. percben alakult ki az első komolyabb helyzet: Dinjar lépett ki Miljatovic mellett egy remek kiugratással, majd 8 méterről, kissé jobbról lőtt is, de a léc alá tartó labdát Sipos hatalmas bravúrral szögletre ütötte.

A 39. percben egy veszélyes győri kapuralövést jegyezhettünk fel: Kiss Máté lőtt kapura kapásból egy kipattanó labdát, ami alig kerülte el a zalai kaput. Egy perccel az első félidő vége előtt Bogunovics lőtt rá egy szabadrúgást 25 méterről, kissé jobbról, és Sztevanovicsnak bravúrra volt szüksége, hogy kiszedje a léc alól. Így a csapatok gól nélküli döntetlennel vonulhattak a szünetre.

A második félidő elején megszerezte a vezetést a ZTE, igaz ehhez nem sok közük volt. A 47. percben egy jobb oldali hazai szöglet után Ganugrava senkitől sem zavartatva saját kapujába bombázott (1-0).

Az 52. percben az egész találkozó eldőlhetett volna, mert Panikvar remek labdájával Simon egyedül törhetett kapura, de Sztevanovicsba lőtte a labdát. A 71. percben emberhátrányba került az ETO: Ahmet Delicet rántotta le a jobb oldalon a sárga lapos Eugene, Vad II azonnal ki is állította a győrit. Ez azonban nem szegte kedvét az ETO-nak, emberhátrányban is egyenlíteni tudott.

Egy szöglet után Sztanisics fejelt kapura, de Sipos a kapufára tolta a labdát, majd a kipattanót Rajcomar nem rúgta el, így Völgyi az öt és felesről a kapuba bombázott (1-1). Ezután próbálta beszorítani kapu elé ellenfelét a ZTE, ám a befejezéseknél mindig pontatlanok voltak, tíz ember ellen sem tudtak tiszta helyzeteket kialakítani. Az emberhátrányban játszó Győr megérdemelten szerzett pontot a ZTE ellen.

NB I 23. forduló

ZTE-Győr 1-1 (0-0)

Gólszerző: Ganugrava (48. - öngól) ill. Völgyi (79.)