Férfi vízilabda ob I

Szoros győzelemmel nyitotta az Eger a rájátszást

  • MTI

Az alapszakaszelső Eger hazai medencében, felettébb gólszegény meccsen 4-3-ra legyőzte a negyedikként zárt Honvédot a Vodafone férfi vízilabda ob I legjobb négy csapatot felvonultató rájátszásának péntek esti nyitómérkőzésén.

Férfi vízilabda ob I, rájátszás:

ZF-Eger - Groupama-Honvéd 4-3 (1-1, 1-0, 1-1, 1-1)
góldobók: Varga II. Zs., Graham, Hegedüs, Hosnyánszky 1-1, illetve Mátyás, Bátori, Jansik 1-1

A hazaiak első támadásukból bevették a fővárosi alakulat kapuját a mutatós centergóllal beköszönő Varga II. Zsolt révén, viszont nagyjából ugyanolyan gyorsan válaszolt a Honvéd a váratlan távoli kísérlettel jeleskedő Mátyás Zoltán jóvoltából (1-1). Annál hosszabbra nyúló gólcsend következett, amely áthúzódott még a második negyedre is, míg végül az egriek balkezes kanadai szélsője, Kevin Graham pattintotta jó helyre a labdát (2-1) az amúgy - háromszoros ötkarikás aranyérmes egri "portáskollégájához", Szécsi Zoltánhoz hasonlatosan - nagyszerűen védő, kétszeres olimpiai bajnok Gergely István keze alatt.

A nagyszünetet követően is a védekezés működött mindkét oldalon továbbra is szinte kifogástalanul, és már a harmadik negyed fele is lassan lepergett, amikor ötödik emberelőnyéből az Eger, jelesül Hegedüs Gábor először eredményes tudott lenni (3-1). Bő egy perccel az utolsó szünet előtt szépített a Honvéd: Bátori Bence "mérföldes" ejtésébe Szécsi beleért ugyan, ám a labda így is a kapuba pottyant (3-2).

A záró felvonásban sem akart sokáig gól születni, a jeget a 2008-as olimpiai bajnok Hosnyányszky Norbert törte meg fórból betalálva (4-2). Ez döntőnek bizonyult, mert bár a legvégén még Jansik Dávid eredményes volt (4-3), nyert az Eger, s tovább erősítette élpozícióját.