NB I

Simon kiváltaná Remilit, Mészöly a megégéstől tart

A Szolnoki MÁV trénere csapatjátékkal váltaná ki a súlyos sérülést szenvedő Remilit, a lila-fehérek edzője pedig hasonló játékot vár mint az elmúlt két mérkőzésen.

Mészöly Géza üvölt

Az Újpest Szolnokra látogat, ahol a hazai csapat az utolsó utáni esélyét ragadhatja meg a bennmaradásra.

„A Győr elleni mérkőzésen azt hiszem többet veszítettünk, mint három pont. Ugyanis, az egyik legjobb játékosunkat, Remilit már erre a szezonra elveszítettük, súlyos sérülése miatt nem fog tudni játszani. Bízom benne, hogy a csapat ezt átérzi, próbáljuk őt csapatjátékkal "kiváltani". Az Újpestben jól keveredik a fiatalok és az idősek aránya. Mészöly Géza általában öt fiatal és öt idősebb mezőnyjátékossal kezdi a mérkőzést, otthon is és idegenben is támadó futballt felvállalva játszanak. Kérdés, hogy milyen időjárás lesz, azt gondolom, hogy mély talajon fogunk játszani. Fontos lesz, hogy az elmúlt hazai mérkőzéseken nyújtott teljesítményünket meg tudjuk ismételni, és próbáljuk itthon tartani a három pontot” – mondta a hazaiak vezetőedzője, Simon Antal a Szolnoki Máv honlapján.

Hiába látogatnak a sereghajtóhoz, Mészöly Géza sem számít könnyű találkozóra pénteken.

„Nagyon nehéz meccsre számítok a Szolnok ellen. A jelenleg első helyen álló Videoton is megérezte, hogy ez a Szolnok jóval erősebb, mint az őszi csapat. Azóta, amióta ősszel a Szusza Ferenc Stadionban játszottunk az újonccal, új edző és új játékosok érkeztek Szolnokra. Azt gondolom, a mostani szolnoki csapat kifejezetten modern futballt játszó, agresszív, kemény csapat. Nagyon fontos, hogy minden játékosom jó hozzáállással lépjen pályára, nem szabad félvállról venni a szolnokiakat, különben könnyen megéghetünk. Az is kulcsfontosságú, hogy eredményesek legyünk, a mezőnyfölényért és a helyzetekért ugyanis nem osztanak pontokat. Ugyanazt a játékot kell játszanunk, mint az elmúlt két fordulóban, de jobban kell koncentrálnunk, és be kell lőni a helyzeteinket. Feltehetőleg meg kell küzdenünk a talajjal is, de jobb csapat vagyunk a Szolnoknál, aminek meg kell mutatkoznia a mérkőzésen is. A térdsérült Vermes, Kiss Zoli és Kovács Dani mellett bokasérülése miatt Simek Péter sem léphet pályára, Rajczi Peti játéka pedig kérdéses” - sorolta csapata sérültjeit az ujpestfc.hu-n a szakember.

Szolnoki MÁV FC – Újpest FC 17.00 (SportM)