NB I

Öngóllal nyert a Vasas a Ferencváros vendégeként

A labdarúgó NB I 23. fordulójának második mérkőzésén a Ferencváros látta vendégül a Vasast. A zöld-fehérek ugyan az egész mérkőzésen aktívabban támadtak, mint a vendégek, mégis voltak nagy helyzetei az angyalföldi együttesnek is, amely Maróti Béla szerencsétlen mozdulata után elvitte a három pontot az Albert Stadionból.

Ahogy a mérkőzés nagy részében, az első percekben rögtön a Ferencváros volt az aktívabb támadásban. A 6. percben szabadrúgást harcoltak ki a Vasas tizenhatosától egy méterre, amit Heinz a sorfalba rúgott, és bár a lecsorgó labdát Rósa szerezte meg, blokkolni tudták a lövését a védők. Az ezt követő szöglet már nagyobb helyzet volt: Csizmadia fejelt kicsivel a léc fölé. Csakúgy mint a 10. percben, amikor szintén egy sarokrúgáshoz húzódott előre az FTC védője.

Az első félidő nagy részét a két tizenhatos közötti küzdelem töltötte ki, és bár többet volt a labda a hazaiaknál, mégis a piros-kékeké volt a legnagyobb lehetőség: Ferenczi lépett ki középen a 25. percben, de a jól kifutó Haberbe lőtte a labdát. Az első játékrészben még egy Lisztes-lövéssel veszélyeztetett az angyalföldi együttes, de gól nem született.

Maróti Béla küzd a labdáért a Ferencváros-Vasas mérkőzésen 2011 áprilisában

A szünet után jóval "élesebb" volt a Fradi, de a szokásához híven jól védekező Vasas állta a sarat, ha más nem, Németh Gábor nagyokat mentett a kapuban. Erre az 52. percben még nem volt szükség, hiszen Maróti megpattanó lövése körülbelül fél méterrel a bal kapufa mellett szállt el. Morales sem találta el a kaput az 56. percben, amikor középről, mintegy 22 méterről próbálkozott.

Az utolsó félóra kezdetén Csizmadia kísérlete következett szabadrúgásból, de a védő kicsivel a kapu fölé tekert. A 69. percben már szükség volt Németh Gáborra, miután egy szabadrúgást követően éppen ő nem tudta elég messzire ütni a felfejelt labdát, így az Maróti elé került, ő pedig fordulásból kapura tűzte. Nagyot védett a hálóőr. Majd bemutatott még egy bravúrt, miután egy újabb szabadrúgást követően Schembri harcolt meg a labdáért az ötösön, és kapura lőtt a 75. percben.

A játék képe alapján váratlanul szerezte meg a vezetést a Vasas: a csereként beállt Lázok jobb oldalról beívelt szabadrúgásába a ferencvárosi Maróti nagyon rosszul ért bele, így a labda Haber feje felett a felső lécre, onnan pedig a gólvonal mögé vágódott. (0-1)

A hajrában próbálta tovább fokozni a nyomást a hazai együttes, de inkább a vendégeknek voltak helyzeteik: Németh Norbert lapos lövését Haber fogta, Rezes pedig a kapu mellé lőtt.

Az eredmény így nem változott, idegenben győzött a Vasas a Ferencváros ellen, amely igazából csak a második félidőben tudta rákényszeríteni akaratát vendégére, de akkor is képtelen volt feltörni annak szervezett védekezését.

A mérkőzés összefoglalója

NB I, 23. forduló:

Ferencváros-Vasas 0-1 (0-0)
gólszerző: Maróti (78., öngól)