NB I

Elfogadhatatlan volt a játékunk - Mészöly Géza

A Szolnok 1-0-ra legyőzte hazai pályán az Újpestet, így - legalább ideiglenesen - hat pontra csökkentette a hátrányát a Siófok mögött, de továbbra is az utolsó helyen áll. Simon Antal vezetőedző így érthető módon nem volt örömittas a mérkőzés után. Mészöly Géza a másik oldalon értetlenül állt a történtek előtt, de a kieséstől nem félti együttesét, ahogy azt a Sport Tv-nek elmondta.

Simon Antal: "Úgy érzem, egy góllal jobbak voltunk az Újpestnél. Szerencsénk volt, hogy az első félidőben meg tudtuk szerezni a vezetést, utána pedig jól zártunk hátul, és a hajrában tartani tudtuk az eredményt. A Videoton és még néhány együttes kivételével kicsik a különbségek a csapatok között a bajnokságban, sokat számítanak a mentális tényezők. Szerintem ma mi jobban akartunk egy kicsivel, ennek köszönhetően nyerni tudtunk. A Siófok elleni jövő heti mérkőzést is három pontért játsszuk majd, ahogy most is három pontot kaptunk csak a győzelemért. Másokkal nem foglalkozunk, a saját dolgunkat végezzük, abból is van elég."

Mészöly Géza: "Elfogadhatatlan, amit ma nyújtottunk, és nem is értem, egyszerűen nem illik a képbe. Az elmúlt fordulókban ennél sokkal jobban játszottunk, és még a csütörtöki edzésen is sokkal jobb állapotban volt a csapat. Egy új, eddig ismeretlen arcát mutatta az együttesem, így csak gratulálni tudok a Szolnoknak, amely megérdemelten nyert. A gólnál szinte felkínáltuk nekik a lehetőséget, hiszen mi jöhettünk szabadrúgással, amit Mitrovicsnak a jobb oldalra kellett volna passzolnia az üresen álló Balogh Balázsnak, ehelyett a másik oldalt választotta. Ott Balajti Ádám nem a legnagyobb alázattal küzdött a labdáért, majd a középen visszafutó Mitrovics otthagyta a gólszerzőt. Nem a kiesés veszélye foglalkoztat ez után a mérkőzés után, hanem a harmadik idegenbeli vereségünk, amelyen futnunk kellett az eredmény után, és az ellenfél természetesen jól tördelte a játékot, azt játszhatta, ami neki jó volt. Szeretném, ha egyszer nem hátrányból kellene dolgoznunk.