Női kézilabda BL

Száztíz százalékkal fogunk teljesíteni - Simona Spiridon

Mint ismert, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata ötgólos, 26-21-es vereséget szenvedett az Itxako Reyno de Navarra vendégeként a Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán. Az ehfCL.com megszólaltatta a Rába-partiak kiválóságát, Simona Spiridont, aki beszélt a vereségükről, e mellett szó esett távozásáról is.

A rutinos beállós erős kritikát fogalmazott meg csapata spanyolországi teljesítményét illetően. A továbbjutás sorsa véleménye szerint még egyáltalán nem lefutott dolog, azonban elismerte, hogy saját helyzetüket jelentősen megnehezítették.

Simona Spiridon a macedón védők gyűrűjében - Fotó: AFP

"Mondhatnám, hogy a védekezésünk borzalmas volt, de a támadásunk sem igazán működött. Sokak szerint az Itxako meglepetésre került a legjobb négy közé, amellyel a vereségünk ellenére magam is egyetértek. Úgy gondolom, a Larvik elleni hazai mérkőzésünkön is jobb teljesítményt nyújtottunk a mostaninál."

"Természetesen mindannyian mérgesek és szomorúak voltunk, ugyanis nem ilyen eredményre számítottunk. Most össze kell fognunk és harcolnunk, hogy ötnél több góllal győzzünk, ellenkező esetben búcsút inthetünk a BL-nek. Mindenki szeretne továbbjutni, így száztíz százalékkal fogunk teljesíteni. Amennyiben vasárnap szép kézilabdát játszunk, úgy akár hat gólnál többel is nyerhetünk."

Minden szimpatizánst foglalkoztat a beállós jövője, aki nyilatkozatában beszélt a felkeresésekről.

"A Larvik szeretett volna megszerezni, velük komoly tárgyalásokat folytattunk. Végül nemet mondtam nekik, ugyanis gondolkozom rajta, hogy a jövő évet pihenéssel töltöm. Ők tudomásul vették a döntésem, s nem sokkal ezután leigazolták Isabel Blancót. Egyelőre még magam sem tudom, mihez kezdek. Vannak ajánlataim, de egyelőre még nem döntöttem."

Cecilie Leganger, a Larvik HK hálóőre is egyazon állásponton van, mint amelyen Spiridon: a párharc még koránt sem lefutott dolog.

"Félszemmel néztem a mérkőzést. Úgy gondolom, nyitott még a párharc állása. Bármi megtörténhet a visszavágón, így egyik csapat továbbjutásán sem lepődnék meg."

Kétség sem férhet ahhoz, hogy a győri hölgyek számára ez egy előrehozott döntő lesz, ugyanis tudásuk legjavát beleadva kell legyőzniük ötnél több góllal e jól szervezett spanyol együttest. Bízzunk benne, hogy a Magvassy Mihály Sportcsarnokba kilátogató 3.000 néző kézilabda-gálát láthat, természetesen győri vezénylettel.

Női Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Győri Audi ETO KC - Itxako Reyno de Navarra
2011.04.17. 17:30 TV:Digisport