Bajnokok Ligája

Redknapp büszke csapatára, Mourinho szerint semmi különös nem történt

Bár a Tottenham Hotspur kettős vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájától, a csapat menedzsere, Harry Redknapp emelt fővel viselte a kudarcot, és büszke csapatára az eddigi sikerekért. Kollégája, José Mourinho szerint teljesen normális, hogy ott vannak a BL négy legjobb együttese között.

José MOurinho és Harry Redknapp

"Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Beleadtak apait-anyait, de legyünk őszinték: csoda kellett volna ahhoz, hogy a javunkra fordítsuk az eredményt egy nagyon nagy csapat ellen, mert a Real Madrid a világ legjobb klubjai közé tartozik - mondta a mérkőzés után Harry Redknapp, aki a kettős vereség ellenére joggal méltatta együttesét, hiszen a londoniak újoncként, a nyolcaddöntőben a hétszeres BEK-, illetve BL-győztes AC Milant búcsúztatva kerültek az elődöntő kapujába.

"Nem hinném, hogy valaha is jobban játszottunk volna, nagyszerű meccset láthatott a közönség. Voltak helyzeteink, de sajnos nem sikerült gólt szereznünk. Drágán megfizettünk az első mérkőzésen a korai kiállításért, 11 emberrel lett volna esélyünk még a ilyen csapattal szemben is, de 10 emberrel lehetetlen volt. Ma este viszont méltó ellenfél voltunk. Összességben mégis azt mondhatom, hogy nincs okunk a szomorkodásra."

José Mourinho, a királyiak szakvezetője szerint semmi különös nem történt azzal, hogy bejutottak az elődöntőbe: "Fiatal csapatom van, kevés tapasztalattal, még sokat kell fejlődnünk. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy abszolút normális, hogy ott vagyunk a legjobb négy között, mert a klub hagyományai erre köteleznek minket."

"A Barcelona ellen mindegyik fellépésünk teljesen más lesz, persze hatással lesznek egymásra. Az én elméletem nagyon egyszerű: játsszunk, aztán készüljünk a következő megmérettésre. Holnap elkezdjük a felkészülést az El Clásicóra, de a Király Kupáról még szó sem fog esni."

"Nyomatékosítani kell az újságírókban is, hogy az ilyen eredmények után ne hordjanak össze hetet-havat. Jól játszottunk a negyeddöntőben, de tudjuk milyen a futball: ha nem nyersz meg egy trófeát, akkor semmit sem értél el. Önmagában még semmit sem jelent, hogy ott vagyunk a Király Kupa fináléjában és a Bajnokok Ligája elődöntőjében."

A portugál szakember kitért a Cristiano Ronaldo körüli hercehurcára is, az elmúlt hetekben Adriano Galliani, a Milan alelnöke intenzív médiakampányt indított, a vörös-feketék a nyáron szeretnék leigazolni az aranylabdás támadót. "Ennek az egész ügynek csak a Real Madrid elnöke vethet véget. Ő egy nagyszerű játékos, de nem hinném, hogy bárki meg tudná fizetne az értékét. De Florentino Pérez mondja ki a végső szót."

Bajnokok Ligája negyeddöntő, visszavágó:
TOTTENHAM HOTSPUR-REAL MADRID 0-1 (0-0)
Gólszerző: Ronaldo (50.).

Továbbjutott: a Real Madrid kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.