Európa Liga

Lehetetlen küldetés előtt a PSV, Szpartak és a Twente

Valódi izgalmak csak a Braga-Dinamo Kijev párharcon várhatók az Európa Liga csütörtök esti visszavágói közül, hiszen Dzsudzsák Balázs PSV-je három, a Twente és a Szpartak Moszkva négygólos hátrányból vág neki a negyeddöntő második felvonásának.

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágó:

PSV Eindhoven (holland)-Benfica (portugál) 21.05 Tv: Story TV4
Az első mérkőzésen: 1-4
Dzsudzsákék az egy héttel ezelőtti súlyos vereség ellenére még látnak esélyt a továbbjutásra: "Megpróbálunk minél korábban gólt szerezni, ami önbizalmat és lendületet adhat" - nyilatkozta Fred Rutten, az eindhoveniek vezetőedzője, aki hozzátette, ébernek is kell lennüik, és jóval fegyelmezettebben kell védekezniük a portugál támadásokkal szemben. A szakember dolgát ugyanakkor eltiltások és sérülések nehezítik, előbbi miatt Engelaarra és Pietersre nem számíthat, utóbbi Bouma szereplését veszélyezteti.

"30 ezer szurkolónk előtt lépünk pályára, és az nagy segítséget nyújt nekünk. Abból is erőt merítünk, hogy 1988-ban a PSV legyőzte a Benficát a BEK-döntőben. Még semmi sem dőlt el" - mondta Otman Bakkal, a piros-fehérek középpályása.

A Benfica egyébként 17 év után juthat ismét a négy közé az európai kupaporondon, az áhított célhoz a három vagy többgólos vereséget kell elkerülnie.

A PSV játékosai készülnek a Benfica elleni Európa Liga negyeddöntőre

Szpartak Moszkva (orosz)-Porto (portugál) 19.00 Tv: Digi Sport
Az első mérkőzésen: 1-5
Az oroszok még a hollandoknál is nehezebb helyzetben lépnek pályára, a már portugál bajnok Portót kellene megverniük, akik a szezonban 26 összecsapásból 24-et, az EL-ben pedig 13-ból 11-et győzelemmel zártak. Valerij Karpin vezetőedző és játékosai fogadkoznak, de a végős sikerre is nagy esélyesnek tartott Portóval szemben az első mérkőzésen látottaknál jóval bátrabb támadójátékra, és szervezettebb védekezésre lesz szükségük. A találkozót a magyar Kassai Viktor vezeti.

Twente (holland)-Villarreal (spanyol) 21.05 Tv: Digi Sport Plus
Az első mérkőzésen: 1-5
A Twente a Szpartakhoz hasonlóan négygólos hátrányból várja a hazai visszavágót: a Villarreal megsemmisítette őket a spanyolországi első mérkőzésen, a holland bajnoki címvédő így egyedül a szép búcsúban bízhat. Ebben segítségükre lesz, hogy az egy hete duplázó Nilmar eltiltását tölti, ráadásul ellenfele vasárnap súlyos, 5-0-es verését kapott Valenciában. Az enschedeieknél Mihajlov kapus és a házi gólkirály Luuk de Jong nem játszhatnak.

Braga (portugál)-Dinamo Kijev (ukrán) 21.05 Tv: Digi Sport
Az első mérkőzésen:1-1
Minden bizonnyal csak az AXA Stadionban láthatunk valódi izgalmakat, ezen a párharcon még minden nyitott. A hazai pálya és az odegenben lőtt gól miatt egy hajszállal a Braga tűnik esélyesebbnek, és az ukránok legnagyobb sztárja, Andrij Sevcsenko piros lapot kapott egy hete, így kipontozódott a visszavágóról. No meg a bragai aréna igazi oroszlánbarlang, a bajnokságban harmadik helyen álló alakulat idénybeli hét európai kupamérkőzéséből hatot kapott gól nélkül nyert meg hazai pályán, többek között az Arsenalt is legyőzte. Igaz, a hetediken egy másik ukrán gárda, a Sahtar Donyceck játékosai vették be a Braga hálóját, háromszor is (Bajnokok Ligája csoportmeccsen).

Az elődöntők párosítása:
Braga/Dinamo Kijev-Benfica/PSV
Porto/Szpartak Moszkva-Villarreal/Twente