Bajnokok Ligája

Kiváltság ilyen csapattal dolgozni - Guardiola

A Barcelona vezetőedzője futballistáit dicsérte a donyecki 1-0-s siker után, de Mircea Lucescu is büszke volt csapata teljesítményére.

Guardiola és Lucescu - Fotó: AFP

A Barcelona 1-0-ra győzött a Sahtar Donyeck ellen idegenben, így kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel jutott tovább a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Josep Guardiola elmondta, az eredmény ellenére nem számítottak könnyű találkozóra Ukrajnában.

„Előre tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, a találkozó elején rohamoztak, aztán elment a kedvük a játéktól, mikor egyre fogyott az esélyük a továbbjutásra. Fantasztikus játékosaim vannak, kiváltság velük dolgozni. Sorozatban harmadszor jut be a Barcelona a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Ezek a játékosok már sok trófeát nyertek, de nem jóllakottak. Szombaton nyerni akarunk a Real Madrid ellen, de nagyon erős riválissal kell szembenéznünk. Az Európában legdinamikusabban fejlődő csapat ellen tudtunk továbbjutni” - mondta a Barcelona mestere.

A hazaiak részéről Mircea Lucescu sem tünt elkeseredettnek, hiszen már a találkozó előtt sejtette, nincs reális esélyük a továbbjutásra.

„Gratulálok a Barcelonának, megérdemelten jutott tovább. Ma este a becsületünkért futballoztunk, büszkék lehetünk a teljesítményünkre. A Nou Campban sok hibával játszottunk, ott vesztettük el a párharcot. Becsülettel harcoltunk, büszkék lehetünk a teljesítményünkre. A sérüléseink sok gondot okoztak, védekezésre kényszerítettük a Barcelonát, nem hiszem, hogy ez sok csapatnak menni fog. Remekül szerepeltünk a BL-ben, új csúcsokat értünk el, és néhány örömteli momentumot okoztunk a szurkolóinknak” - fogalmazott a Sahtar vezetőedzője.

A találkozó összefoglalója