Profi ökölvívás

Erdeinek egy júniusi összecsapás után jöhet a címmeccs

  • MTI

Szinte biztos, hogy június 4-én a lengyel David Kostecki ellen lép ringbe Erdei Zsolt, korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok, aki sikere esetén legközelebb már vb-címért mérkőzhet.

Erdei Zsolt a panamai Tito Mendoza ellen bokszol a WBA nehézsúlyú világbajnoki övéért Drezdában
"Kilencvennyolc százalék, hogy lesz összecsapás júniusban, de a profi bokszban sok minden előfordulhat" - fogalmazott óvatosan a jövő hónapban 37. életévét betöltő veretlen bokszoló új termékének, a feleségéről elnevezett Arabella ásványvíznek a bemutató sajtótájékoztatóján, szerdán.
Erdei hangsúlyozta, akkor tekinti majd biztosnak a meccset, ha aláírják a szerződést, ugyanakkor mostantól úgy készül, hogy június elején Atlantic Cityben mérkőzik.

"Április 16-a volt a következő meccsem eredeti dátuma, erre is készültem, de szerencsére június 4-re tolódott az időpont. Azért mondom, hogy szerencsére, mert áprilisra egy olyan riválissal tudtak volna összehozni, aki hasonló szintet képvisel, mint a novemberi, kenyai ellenfelem. Márpedig nekem komoly céljaim vannak, a ranglistán előre akarok lépni, ehhez pedig komolyabb rivális kell" - mondta Erdei, aki egyéves kihagyás után tavaly ősszel Samson Onyangót győzte le egyhangú pontozással.

A korábban a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú és a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoki övét is birtokló magyar sportoló leendő ellenfeléről nem sok információval tudott szolgálni.
"Mióta megtudtam, hogy ki lehet a riválisom, megnéztem a legutóbbi meccséről egy felvételt az interneten. Az alapján nem sok extrát lehet elmondani róla, persze kemény ellenfél lesz, nem is szabad lebecsülnöm, de úgy érzem, meg tudom verni" - mondta a 37 eddigi meccséből 36-szor győztes lengyel öklözőről Erdei.

Az amatőrként is világbajnok magyar bokszoló kitűnő állapotban van, mint mondta, talán még sosem volt jobb kondiban, erősebb és szálkásabb mint valaha, ráadásul már most megvan a versenysúlya, jelenleg ugyanis 79 kg.

"Tíz százalék alatt van a zsírszintem, ami az orvosok szerint már egy kicsit alacsony is, persze az erőnléti trénerem mást mond, mindesetre maradjunk annyiban, hogy nagyon jó formában vagyok" - mondta magabiztosan minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívója. A június 4-i mérkőzésig tartó programjáról Erdei egyelőre még nem sokat tudott mondani, rengeteg a bizonytalanság.

"Nem tudom mi lesz, de az biztos, hogy el kell kezdenünk a közös munkát Fritz Sdunekkel, így lehet, hogy én megyek majd Hamburgba, s ott készülünk két hetet, de lehet, hogy más lesz a menet. Most a menedzserem nyilván gőzerővel szervezi a programot, hogy minden rendben legyen" - beszélt a közeljövőről. A Kostecki elleni meccs mindenesetre fontos állomása lesz Erdei pályafutásának, melyből saját "számításai szerint" még vélhetőleg egy-másfél év van még hátra.

"Amennyiben legyőzöm őt, három világszervezetnél is a ranglista élére kerülök, azaz a következő meccsem már vb-címért megy majd, s jöhet egy igazán nagy ellenfél" - mondta Erdei Zsolt.

Az Arabella ásványvíz forgalomba hozásával kapcsolatban a bokszoló jelezte, amellett, hogy szép, és jól csengő a név, a választás azért is esett rá, mert "ő az egyetlen, akinek nem tud ellenállni". A magyarországi forrásból származó víz egyik legnagyobb előnyének Erdei a magas vastartalmát nevezte. Hozzátette, ráadásul nem csupán egészséges, de nyerni is lehet vele - méghozzá egy Suzuki Swift személygépkocsit -, ha valaki a 13 héten át zajló játék során visszaküldi a palack címkéjét. A bevételből Erdei az Arc az egészségért alapítványt is támogatja.