Ferencváros

Bajevski Albániában, Ndjodo Tunéziában, Ashmore a hetedosztályban futballozik

Utánajártunk, hol játszanak a Ferencváros közelmúltjának légiósai Bogdan Andonétól kezdve Jason Morrisonon át Anthony Eldingig.

Ashmore és társai nagy reményekkel szerződtek az Üllői útraKi emlékszik még Bogdan Andonéra? A középpályás a 2002-03-as szezonban játszott a Ferencvárosban, egy román másodosztályú csapatban fejezte be pályafutását, jelenleg a Rapid Bukarest másodedzőjeként dolgozik. A macedón válogatott támadó, Alexandar Bajevski 2004 és 2006 között volt a zöld-fehérek labdarúgója. A 31 éves labdarúgó még mindig aktív, az FTC után többek között játszott még a belga Mechelenben és Katarban is, jelenleg az albán Flamurtari Vlorë csapatában játszik. 2007-ben lett a Ferencváros játékosa Wojtek Zarzycki, aki utoljára Kanadában próbálkozott a St. Catharines Wolves csapatánál, ám jelenleg nincs klubja.

Matthew Bartholomew két éve volt a Fradi labdarúgója, a 22 éves támadó utána hazament a Trinidad és Tobagó-i W Connectionbe. Szintén 2008-ban került a zöld-fehérekhez Edouard Ndjodo, aki a szurkolókkal is összetűzésbe keveredett. A 25 éves csatár most Tunéziában keresi a kenyerét, a Club Africain játékosa. Kevin McCabe kapcsolatainak köszönhetően került az Üllői útra Bamba Moussa, aki napjainkban a máltai Sannat Lions FC-ben rúgja a bőrt. A nagy légiósáradat része volt Lamine Kourouma is, aki a zöld-fehérek után jelenleg a marokkói Hassania Agadir játékosa. A középpályás Adnan Ahmed jelenleg az iráni Aboomoslem játékosa.

2009-ben a Sheffield Unitedből érkezett kölcsönbe a Jason Robertson, aki mindössze nyolc mérkőzésen lépett pályára a Fradiban, azóta ült börtönben, volt a Bury futballistája, márciustól pedig a skót első osztályú St. Johnstone labdarúgója. Sam Wedgbury szintén a Pengéktől érkezett Budapestre kölcsönbe, de hazatérve sem tudott gyökeret ereszteni Sheffieldben, jelenleg az ötödosztályú Altrincham játékosa. Nagy reményekkel érkezett a csapathoz Joaquín Pastor Martinez is, ám a spanyol játékos nem sok szerepet kapott a Fradiban. Most a spanyol harmadosztályú Pontevedra futballistája. Társa, Carlos Alcántara most a szintén harmadosztályú Alicantében játszik.

Az Angliából érkező légiósok közül még a legjobbnak tűnő James Ashmore jelenleg a hetedosztályú Frickley Athleticben próbálkozik. A legjobban Matthew Lowton áll jelenleg, aki a Sheffield Unitedban rendszeresen szerephez jut. A rengeteget futó, de sok labdát eladó Jason Morrisonon látszott, hogy több van benne, nem véletlen, hogy jelenleg a norvég első osztályú Aalesunds FK alapembere.
Tommy Doherty 2010 tavaszán játszott a zöld-fehéreknél, azóta a negyedosztályú Bradford játékosa. A csapat tavalyi gólvágója, Anthony Elding pedig a szintén League Two-ban szereplő Stockport County-ban lőtt egy gólt tizenhat mérkőzésen.