Ligakupa

A Paks először vagy a Debrecen másodszor

Szerda délután ismét egymásnak feszül a Paks és a Debrecen, ezúttal a Ligakupa döntőjének visszavágóján lépnek pályára a felek. Az első mérkőzésen Zdenek Scasny csapata került előnybe, mivel 2-1-re győztek a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban, de az idegenben lőtt gól reményt adhat a paksiaknak. Kis Károly együttese első trófeájának megszerzésére készül, a hajdúságiakat pedig a 2010-ben megszerzett cím védése tüzeli.

Coulibaly szerez labdát az első mérkőzésen - Fotó: www.dvsc.hu
A hangulatra valószínűleg nem lesz panasz, mivel a hazai csapat vezetősége mindent elkövetett azért, hogy kicsalja a nézőket a visszavágóra. Többek között a mérkőzés megtekintéséért nem kell jegyet váltani és az eredmények kezdvező alakulásánál (legalábbis paksi szemszögből nézve) az ünnepléshez ingyen sörrel kedveskedik a szurkolóknak a paksi klub.

Az, hogy eljutottunk a döntőbe, már önmagában is dicséretes dolog, hiszen nem akármilyen csapatokat tudtunk kiverni. Ha már itt vagyunk, akkor mindent elkövetünk annak érdekében, hogy megnyerjük a sorozatot. Azonban, ahogy a debreceni meccs után, úgy most is elmondom: ahhoz hogy mi legyünk a győztesek, bravúrra van szükségünk, még az idegenben lőtt gólunk ellenére is. Ellenfelünk kiváló játékosállománnyal rendelkezik, és jó csapat. Nekünk mindenképpen gólt, vagy gólokat kell szereznünk. Csak akkor van esélyünk, ha rendkívül fegyelmezetten védekezünk, és a támadójátékunk folyamatos lesz. Jobban kell koncentrálnunk a rögzített helyzeteknél, akár védekezésről, akár támadásról legyen szó. Remélem szurkolóink úgy fognak buzdítani bennünket, ahogy tették azt a Kaposvár ellen” – mondta a teol.hu-nak Kis Károly, a Paks vezetőedzője.

Vendégoldalon több hiányzó is lesz, amik nehezítik a címvédő dolgát, többek között Eugene Salami, Szakály Péter és Dombi Tibor játéka is kérdéses a paksi visszavágón. Zdenek Scasny, a Debrecen vezetőedzője ráadásul nem akarja, hogy a szerdai döntő a hétvégi Siófok elleni bajnoki mérkőzés rovására menjen, így a Paks ellen helyet kaphatnak a kezdőben az eddig kevesebbet foglalkoztatott labdarúgók.

A szombati, siófok elleni bajnokira is gondolnunk kell, így vegyes kerettel szállunk harcba a Ligakupáért. Bízunk abban, hogy jó teljesítményt nyújtunk, és megvédjük címünket.  A Paksot már jól ismerjük, hiszen a bajnokságban és persze a Ligakupa-döntő első mérkőzésén már megküzdöttünk velük. Egységes gárda, amely valószínűleg megpróbálja majd gyorsan ledolgozni a hátrányt, ezért óvatosnak kell lennünk” – mondta Zdenek Scasny, a DVSC vezetőedzője a mérkőzés előtt a hajdúságiak hivatalos honlapjának.

A várható kezdőcsapatok:

Paks: Csernyánszki – Heffler, Szabó, Gévay, Báló – ifj. Haraszti, Sifter, Nagy, Vayer – Vári, Kiss.

Debrecen: Novakovics – Nagy Z., Simac, Komlósi, Nikolov – Kulcsár, Ramos, Bódi, Farkas – Kabát, Mokánszki.

Ligakupa döntő, második mérkőzés:

Paks-Debrecen (1-2) 17.30 Sport 1