Női kézilabda

Szakmailag megfeleltem, gazdaságilag nem - Németh András

A SYMA Váci NKSE csapatának klubigazgatója nem tudott megfelelő anyagi hátteret biztosítani a klubjának, ezért újra csak a szakmával szeretne foglalkozni a Hypónál.

Németh András visszatér a Hypóhoz

Németh András volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége, aki még a Vácot irányítja, de már aláírt az osztrák Hypo Niederössterreich csapatához, ahol korábban 2007 és 2009 között már dolgozott.

"Azért jöttem haza, hogy itthon maradjak. Kényszerpályán vagyok, nem mondom, hogy szívesen megyek a Hypóba, bár nagyon kedvesen invitáltak. Vác kisváros, egy sportágba kéne belefeketetni a pénzt, nem szétszórva. Mindent megpróbáltunk, vállalkozókat összehívtunk, csomó újszerű ötlettel próbálkoztunk. Szakmailag megfeleltem, gazdaságilag nem. Vissza kell térnem a szakmához. Prokopp úr már nem folyik bele a Hypo munkájába, azok az emberek előtérbe kerültek, akiket Gunnar elnyomott. Ők most szeretnének bizonyítani. Európai élcsapatot szeretnének, a brazil szövetséggel kötnek egy szerződést, így az ő központjuk lesz a Hypo" - mondta a Ferencváros egykori edzője.

Németh András azt is hozzátette, van esély rá, hogy brazil játékosokat tudjon küldeni Vácra.

"Van arra is esély, hogy magyarok érkezzenek a csapathoz, de egy magyar középcsapat is többet tud sokszor kínálni az osztrákoknál. Vácon az elnökség tagja maradok, a Hypóból esetleg játékosokat is tudok küldeni oda, Ökrös Csaba veszi át a szakmai munkát tőlem, aki ezt meg fogja tudni oldani. Egyelőre két évben állapodtam meg az osztrákokkal, de nagyon szeretnék még magyar csapat kispadján ülni" - zárta gondolatait a szakember.