NHL

Októberben Berlinben rendezik a Buffalo - Los Angeles meccset

  • VNA

Október elején Németországban is rendeznek NHL alapszakasz találkozót, Berlinben Buffalo Sabres - Los Angeles Kings mérkőzést rendeznek.

Thomas Vanek, Buffalo Sbres játékosa ünnepel a Los Angles Kings elleni összecsapáson.
A korábbi évekhez hasonlóan a 2011/12-es szezont is európai mérkőzésekkel kezdi meg az észak-amerikai jégkorong bajnokság, az NHL. Az eddig megszokott északi országok (Finnország, Svédország) mellett azonban ezúttal új területen is igyekszik megvetni a lábát a liga, amely első alkalommal Németországban is rendez mérkőzést. A most futó szezon rájátszása ugyan csak magyar idő szerint csütörtökön hajnalban kezdődik el, így a tengerentúli szurkolók egyelőre kevéssé foglalkoznak a következő évvel, de a magyar NHL-fanatikusok viszont már most elkezdhetik szervezni a túrát Helsinkibe, Stockholmba vagy éppen Berlinbe.

Október hetedikén az Anaheim Ducks-Buffalo Sabres találkozót rendezik a finn fővárosban, Stockholmban pedig ugyanezen a napon a New York Rangers és a Los Angeles Kings találkozik egymással. Másnap a svéd fővárosban Rangers-Ducks találkozót rendeznek, Berlinben pedig az NHL első hivatalos németországi alapszakasz meccsén a Buffalo találkozik a Los Angeles-szel. Ez az év lesz sorozatban az ötödik, hogy a liga Európában rendez találkozókat. „Szeretnénk eljuttatni az NHL-t a világ minden részébe, az ilyen jellegű találkozók pedig fontos részei ezen folyamatnak" - indokolta a bejelentést Donald Fehr, az NHL játékos szakszervezetének egyik vezetője. „Az európai NHL mérkőzések erősítik a bajnokságunkat, növelik a játékosok népszerűségét, és emellett hozzájárulnak az NHL, mint nemzetközi márka ismertségének növeléséhez” - tette hozzá Gary Bettman a profi liga mindenható ura.