Légiósaink

Vanczák, Priskin, Tőzsér, Szabics és Bodor is betalált a hétvégén

Ezen a hétvégén sem maradtak adósak légiósaink a gólokkal: Priskin Tamás először talált be a Swansea Cityben, Vanczák Vilmos győztes találatot fejelt a Sionban. Bodor Boldizsár az éllovas Twente kapuját vette be, a gólt és gólpasszt jegyző Szabics Imre főszereplő volt a Sturm Grazban. Betalált soros ellenfelének Stieber Zoltán (Aachen) és Tőzsér Dániel (Genk) is, igaz vesztes mérkőzéseken, Rudolf Gergely pedig gólpasszt osztott ki a döntetlenező Bariban.

ANGLIA

A Premier League-ben Gera Zoltán ezúttal 22 percet kapott Mark Hughes menedzsertől a Fulham Manchester United elleni találkozóján. Csapata 2-0-ás vereséget szenvedett az Old Traffordon. A kapus Bogdán Ádám a "szokásokhoz" híven a cserepadról figyelte a Bolton 3-0-ás diadalát a West Ham United ellen, kollégája, a Liverpool második számú hálóőre, Gulácsi Péter hétfőn este ülhet le Pepe Reina tartalékjaként a Vörösök kispadjára a Manchester City elleni derbin.

A másodosztályban a csereként beállt Priskin Tamás megszerezte első gólját a Swansea Cityben a Norwich City elleni találkozón. A Hattyúk 3-0-ás győzelmüknek köszönhetően egy pontra megközelítették aktuális ellenfelüket, akik a második, automatikus Premier League-be jutást érő helyen állnak a Championshipben.

Gyepes Gábor padozott a Cardiffban a Doncaster Rovers elleni győztes (3-1) meccsen, az Ipswich Townban Fülöp Márton is erre a sorsa jutott (együttese 2-0-ra nyert), akárcsak Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers) a Scunthorpe United ellen. A listevezető QPR súlyos, 4-1-es vereséget szenvedett, de míg így is 9 pont az előnyük a Norwich előtt.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádám együttese, a Real Zaragoza hétfőn este fogadja a Getafét. Vadócz Krisztiánék (Osasuna) kikaptak a Sporting Gijóntól 1-0-ra, a középpályás végig a pályán volt.

NÉMETORSZÁG

Hajnal Tamás (Stuttgart) combizomproblémák miatt nem játszhatott korábbi csapata, a Kaiserslautern ellen. A svábok megszenvedték karmesterük hiányát, 4-2-re kikaptak hazai pályán. A Szalai Ádámot térdsérülése miatt nélkülöző Mainz 2-0-ás vereséget szenvedett a Hannovertől.

A másodosztályban gólt szerzett az ősszel már a Mainzot erősítő Stieber Zoltán az Alemannia Aachenben, amely 3-2-re kikapott a Duisburg otthonában. A szélső jegyezte a vendégek első gólját, összesítésben mér a hetediket a szezonban. Király Gábor 4-0-ás győzelmet ünnepelhetett az 1860 München kapujában az Energie Cottbus ellen. Futács Márkó csereként állt be az Ingolstadtba a Paderborn elleni döntetlen alkalmával (1-1). Torghelle Sándor (Fortuna Düsseldorf) padozott az Oberhausen ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen.

OLASZORSZÁG

Rudolf Gergely (Bari) gólpasszt érő szögletet rúgott a Catania ellen, amivel vezetéshez juttatta klubját, végül 1-1-lett a végeredmény. Vass Ádám kezdőként lépett pályára a Bresciában, de a 31. percben le kellett cserélni, mert rúgást kapott, csapata 1-1-es döntetlent játszott a Cagliarival. A Sampdoria már nyolc forduló óta képtelen a győzelmre, ezúttal a Lecce verte őket 2-1-re, légiósaink, közül Koman Vladimir nem került be a genovaiak keretébe, Lackó Zsolt a cserepadon ült.

A Serie B-ben Filkor Attila (Triestina) és Feczesin Róbert (Ascoli) mérkőzése is 0-0-ás döntetlennel zárult a Livorno illetve a Sassuolo ellen. Filkor végigjátszotta a találkozót, Feczesin csereként állt be.

HOLLANDIA

Bodor Boldizsár (Roda) megszerezte idénybeli második gólját a listavezető Twente ellen (1-1).

A Dzsudzsák Balázst foglalkoztató PSV halovány teljesítményt nyújtva ikszelt a Heerenveennel (2-2), a szélső csapata egyik legjobbja volt. Horváth Gábor és Fehér Csaba egyaránt végigjátszotta a Breda AZ Alkmaar elleni bajnokiját (1-1). Tóth Balázst (VVV Venlo) lecserélték a NEC ellen, utóbbiban Babos Gábor volt a cserekapus, a NEC 4-1-re nyert. Simon András nem került be az Excelsior De Graafschap elleni keretébe (0-0), Simon Krisztián csak a padról örülhetett a Feyenoord Utrceht elleni, idegenbeli 4-0-ás sikerének.

A másodvonalban Zsidai László végig a pályán volt a Volendam 2-1-re megnyert találkozóján a Fortuna Sittard ellen.

BELGIUM

Juhász Roland csapata, az Anderlecht a felsőházi rájátszás második mérkőzését is elveszítette, ezúttal a Club Brugge-től kaptak ki 3-0-ra, így két pont a hátrányuk az éllovas Genkkel szemben. Utóbbiban Tőzsér Dániel gólt jegyzett a Standard Liége ellen, de hiába szerezte meg a középpályás a vezetést, 2-1-re kikaptak a jól hajrázó Liége ellen, azonban így is vezetik a tabellát.

Az alsóházi helyosztókon Tisza Tibor alakulata, a Sint-Truiden 1-1-es döntetlent ért el a Cercle Brugge ellen, Tisza csereként állt be. A sérült Kovács Pétert nélkülöző Lierse 2-1-re kikapott a Mechelentől.

OROSZORSZÁG

A Zenit 1-1-es döntetlent játszott a CSZKA Moszkva elleni rangadón, a szentpéterváriaknál Huszti Szabolcs padozott. Gaál Miklós (Volga) a hajrában állt be a Rosztov elleni győzelem alkalmával (3-1). A Volga egyébként a Zenit előtt vezeti az orosz élvonalt.

GÖRÖGORSZÁG

Kiss Zoltán (Panszeirraikosz) combsérüléssel bajlódik, kihagyta a Panioinosz elleni meccset (1-1). A Volosz 2-1-re kikapott az Arisztól, Németh Krisztián csereként állt be, Szélesi Zoltán nem volt ott a Volosz keretében. Megyeri Balázs ismét szerepet kapott (a már bajnok) Olympiakosz Pireusz kapujában az Atromitosz elleni 3-1-es vereség alkalmával.

AUSZTRIA

A Sturm Graz idegenben győzte le 2-0-ra a Rapid Wient, a vendégek első góljánál Szabics Imre gólpasszt adott, a másodikat maga lőtte, a szezonban már a hetediket. A Sturm ezzel pontszámban egy pontra megközelítette a vasárnap pályára döntetlent játszó éllovas Austria Wient.

Szabics gólpassza 0:45-től, gólja 1:34-től látható.

A Mattersburg döntetlent ért el hazai pályán a Ried ellen, Waltner Róbert csereként állt be a hajrában. A Salzburg 1-0-ás vereséget szenvedett a Linz ellen, előbbiben Bodnár László csereként játszott.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Svájcban Vanczák Vilmos a Sion győztes gólját fejelte a Luzern ellen, ezzel a két csapat helyet cserélt a táblázaton, a Sion az Európa-ligát érő negyedik helyre jött fel.

Skóciában Balogh János (Heart of Midlothian) cserekapus volt a Motherwell ellen (0-0). A norvég első osztályban a Brann Bergen 1-0-ra kikapott a Frderikstadtól, Korcsmár Zsolt végig a pályán volt a vesztes csapatban.