Tenisz

Tim Henman lehet Murray új edzője

A britek jelenlegi első számú teniszezőjének munkáját elődje segítheti a jövőben. Andy Murray ugyanis arról beszélt, hogy szívesen dolgozna együtt Tim Henmannal.

Andy Murray (balra) és Tim Henman

Murray néhány hete vált meg tanácsadójától, a spanyol Alex Corretjától, azóta Darren Cahill és Sven Groeneveld segíti felkészülését, amíg talál egy új, állandó edzőt. A játékos legszívesebben Tim Henmannal dolgozna együtt.

"Gyakran beszélünk egymással, de erről még nem esett szó. Biztos vagyok benne, hogy rengeteget tudna nekem segíteni" - mondta Murray, aki ugyanakkor hozzátette, bármennyire is szeretné, nem igazán hisz benne, hogy a jelenleg a golf világában próbálkozó Henmant érdekelné ez a munka.

Tim Henman 2007-ben vonult vissza, legjobb világranglista-helyzése a 4. hely volt 2002-ben, 11 ATP-tornát nyert pályafutása során.

Murray arról is beszélt, hogy az Australian Open elvesztett döntője után romlott meg kapcsolata Corretjával. "A probléma Alex helyzetével volt - és ez nem kritika a munkájáról -, ő volt a legtapasztaltabb tagja a csapatomnak, és ezért teljesen az ellenőrzése alá akarta vonni az felkészülési tervemet és időbeosztásomat. Ausztráliába viszont nem kísért el. Ekkor úgy éreztem, már nem a régi a munkakapcsolatunk. Ettől függetlenül továbbra is barátként tekintek rá."