NB I

Örülök, hogy bátran nekimentünk a bajnoknak - Mészöly Géza

Zdenek Scasny nem lát lelki okokat a Debrecen bajnoki nyeretlen sorozata mögött

A döntetlennel véget ért Újpest-Debrecen bajnoki után a hazaiak vezetőedzője fiatal együttese hozzállását emelte ki, a vendégek trénere pedig elsősorban a gólt szerző és tizenegyest kiharcoló Adamo Coulibaly teljesítményét méltatta. A 2-2-re végződött mérkőzés után mindkét mester elégedettnek tűnt.

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője: - Büszke vagyok a csapatomra annak ellenére, hogy nem sikerült megszerznünk a győzelmet. A bajnok ellen nagyon bátran játszottunk. Adamo Coulibaly nagyon jó játékos, sajnos többször nem tudtuk tartani. De a kapott gólok után sem omlottunk össze, volt tartásunk, megmaradt a bátor játékunk. Ráadásul szépen is játszottunk, néha magas labdákkal operáltunk, de a lényeg, hogy sokszor helyzetbe tudtunk kerülni. Későn cseréltem, mert elégedett voltam a csapatommal, de a cserejátékosok is jól teljesítettek, Magos Mátyás például első megmozdulásából gólpasszt adhatott volna.

Zdenek Scasny, a Debrecen vezetőedzője: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, kielemeztük az Újpestet, így tudtuk, hogy mire számíthatunk. Az első félidőben megszereztük a vezetést, és amikor már az öltözőbe készültünk, gólt kaptunk. A játékkall ekkor nem voltam elégedett, de véleményem szerint az ellenfél sem tudott sok helyzetet kialakítani. Adamo Coulibaly megindulásai nagyon fontosak voltak, hiszen egyből gól lett, eggyel pedig tizenegyest harcolt ki. A harmadiknál ugyan csak a kapufát találta el, de akkor is jó, hogy helyzetet tudtunk kialakítani. Készültünk arra, hogy Ahjuperát hogyan tudjuk megállítani, mégis megcsinálta, amire képes. Emiatt bosszankodhatunk, de ilyen a foci. Mi nem szereztük meg a harmadik gólunkat, az Újpest ehelyett egyenlített. Lelki okokat nem látok amögött, hogy kétszeri vezetésünk után nem tudtunk nyerni, ilyen a foci. Ha mi nem lövünk gólt, és az ellenfél igen, akkor nincs győzelem.