Serie A

Nyert a Lazio és a Napoli, ikszelt a Bari

Rudolf Gergely gólpasszt érő szöglete kellett a Bari 1-1-es döntetlenjéhez a Catania ellen a Serie A 32. fordulójában. A Palermo nem tudta legyőzni a mérkőzés alatt három kiállításig jutó Cesenát, a Lazio és a Napoli hozta a kötelezőt.

Kemény mérkőzésre számított a Bologna a Napoli ellen, és nem is tévedtek nagyot. A vendégklub már az első fél óra végén megszerezte a vezetést, Mascara lőtt szép gólt, a lefújás előtt pedig Marek Hamsik büntetőjével már kétgólosra nőtt az előnyük.

Hamsik gólöröme a Bologna ellen - Fotó: AFP
A második félidőben bár többet támadtak a hazaiak, de nem sikerült a szépítés, így a Napoli elvitte a három pontot, annak ellenére, hogy a legeredményesebb játékosuk, Edinson Cavani csak a lelátóról figyelte a történéseket eltiltása miatt.

A nápolyi klub így pontszámban utólérte a listavezető AC Milan csapatát, azonban Massimiliano Allegri csapata még nem játszotta le soros bajnokiját, a vörös-feketék a Fiorentina otthonába látogatnak.


Nem sikerült csökkenteni a hátrányát a Barinak, mivel hazai pályán csak 1-1-es döntetlent értek el a Catania ellen. Rudolf Gergely végigjátszotta a mérkőzést, és gólpasszal járult hozzá a vezetés megszerzéséhez.


Lopez révén azonban még az első félidő lefújása előtt sikerült a vendégeknek az egyenlítés. Rudolfék így továbbra is kilencpontos lemaradásban vannak az utolsóelőtti Brescia csapatához képest, mivel a 19. helyen lévő klub emberhátrányban is 1-1-es döntetlent játszott a Cagliari otthonában.

A Palermo elszórakozott két biztosnak tűnő pontot a Cesena ellen, mivel a hazaiak már az első félidőben megnyugtató kétgólos előnyt szereztek. Ráadásul a vendégektől három játékost is kiállítottak a második játékrészben.

Ennek ellenére a Cesena 8 emberrel is ki tudott egyenlíteni, méghozzá két hosszabbításban szerzett találattal, így pontot mentett Massimo Ficcadenti csapata.

A Lazio sem hagyott túl sok kérdést a Parma ellen, az első félidőben Hernanes szerezte meg a vezetést, a második játékrészben pedig Floccari biztosította be a győzelmet a 77. percben így a római klub felugrott a 4. helyre, a vendégek pedig továbbra is a 16. pozíciót foglalják el.

Serie A, 32. forduló:


Bari-Catania 1-1 (1-1)

gólszerzők: Gazzi (33.) ill. Lopez (44.)

Bologna-Napoli 0-2 (0-2)

gólszerzők: Mascara (30.), Hamsik (45. - büntetőből)

Cagliari-Brescia 1-1 (1-0)

gólszerzők: Cossu (22.) ill. Caracciolo (61.)
kiállítva: Eder (90. – Brescia)

Lazio-Parma 2-0 (1-0)

gólszerzők: Hernanes (23.), Floccari (77.)

Palermo-Cesena 2-2 (2-0)

gólszerzők: Kurtic (5.), Pinilla (36.) ill. Parolo (90.), Giaccherini (92.)
kiállítva: Von Bergen (74. – Cesena), Sammarco (77. – Cesena) Calderoni (90. - Cesena)

Sampdoria-Lecce 1-2 (0-1)

gólszerzők: Maccarone (69.) ill. Di Michele (39.), Olivera (66.)
kiállítva: Mannini (72. – Sampdoria)