Malajziai Nagydíj

Keményen kell dolgoznunk tovább - Vettel

A Formula-1-es világbajnokság Malajziai Nagydíját is a világbajnoki címvédő, Sebastian Vettel nyerte, Jenson Button és Nick Heidfeld előtt. A futamgyőztes pilóta hangsúlyozta a futamot követőn, hogy nem szabad elkényelmesednie, a második helyen záró Button nehezen értette meg a boxkiállások mikéntjét, míg a harmadik Heidfeld főleg a rajt fontosságát emelte ki.

Jenson Button, Sebastian Vettel és Nick Heidfeld a Maláj Nagydíj dobogóján.
Fantasztikus napot zártunk. Jól kaptam el a rajtot, és bár Hamilton és Heidfeld is jól startolt, de az első etap során el tudtam tőlük húzni. A mai futam egészen más volt, mint a két héttel ezelőtti, főleg a gumik miatt” - kezdte értékelését a versenyt megnyerő Vettel.

Nehéz verseny volt, mert csak pár másodperc előnyöm volt Hamilton előtt. Végül történt vele valami, aztán Button került mögém, de őt már sikerült kényelmes távolságban tartanom. A KERS-en még dolgozni kell a csapattal, mert néha tudtam használni, néha nem. A rajtnál még megvolt, ott nagyon jól jött, később pedig már megengedhettem azt a luxust, hogy kikapcsoljam” - mondta a világbajnoki címvédő.

Keményen kell dolgoznunk tovább, mert folyamatosan változnak a körülmények. Kettőből kettőt megnyertem, ez a jutalom a kemény téli tesztekért. Holnaptól már Kínára összpontosítunk” - magyarázta a német sofőr.

Zavarba ejtő verseny volt, próbáltuk megérteni, hogy alakulnak a kiállások. A végén a kemény gumival feltámadt az autónk. Az elején voltak harcaim, de végül sikerült másodiknak beérnem” - mondta Button.

Próbáltam megfogni Vettelt, hiszen ez a lényege a versenyzésnek, de nem sikerült. A gumikra nem volt egyszerű vigyázni, de nagyot léptünk előre azon a téren, hogy megértsük, hogy is viselkednek. Jó irányba tartunk, köszönet jár az egész csapatnak a mai szereplésért” - mondta a McLaren brit pilótája.

Nagyon jól sikerült elrajtolnom. Ausztráliában is sokat nyertem a startnál, és most is, de ez alkalommal nem számítottam rá, hogy ennyi pozíciót sikerül nyernem. Mindent beleadtam, amit tudtam, de nem lehetett Vettelt tartani” - ismerte el a harmadik helyen befutó Heidfeld.

Az első kiállásom idején néhány esőcsepp hullott a pályára, ezért kicsit elcsúsztattuk a kiállásunkat, kivártunk. Később Alonsóval szerencsém volt, mert megsérült az autója, aztán Webberrel szemben is sikerült jól védekezni, miután megelőztem. Nagyon jól kezdtük a szezont, zsinórban a második dobogót szerzi a csapat, ez pedig igazán nagyszerű érzés” - árulta el a futam után a Renault versenyzője.