Kecskemét-Pápa

Szivics szerint Tököli feszülten tért vissza a válogatottól, ezért hagyta ki

A Lombard Pápa idegenben tudott 1-0-ra nyerni a KTE-Ereco ellen, a találkozó után a csapatok edzői értékelték a látottakat.

Véber György természetesen örült a győzelemnek, de elismerte, fordítva is alakulhatott volna az eredmény.

"Természetesen borzasztóan örülök ennek a győzelemnek, ez a bravúrkategóriába tartozik. Úgy gondolom, a hazaiknak óriási hiányérzetük is lehet, mert az első félidőben ha reálisan nézzük a dolgokat, akár három-négy góllal is vezethettek volna, abszolút az ő elképzeléseik szerint alakult a mérkőzés, bár az én csapatom is próbálta azt játszani védekezésben, amit megbeszéltünk. A labdát viszont nem tudtuk megbecsülni, és támadást kezdeményezni sem nagyon. A második játékrészben megfordult a dolog tíz perc után, amely még tíz perc még mindig a hazai dominanciával telt el. A csapatom a 65. perc tájékán talált magára, utána már nekünk is voltak helyzeteink, onnantól egy ki-ki mérkőzés volt. Ez akár lehetett volna nagyon sok gólos találkozó is, de futballban benne van az is, hogy néha a gyengébben játszó csapat nyer, jelen esetben ez történt. Az utolsó húsz perccel elégedett lehetek, mert mind mentálisan, mind erőnlétileg, és néha már-már futballozva is egyenlő partnerei voltunk a hazai csapatnak. Ezek a győzelmek óriási erőt adhatnak, nekünk nagyon nagy szükségünk volt rá" - mondta Véber György, a Lombard FC Pápa vezetőedzője a kesport.hu-n.

A hazaiak vezetőedzője érthetően csalódott volt a találkozót követően, Tököli Attila kihagyását is megindokolta az újságíróknak.

"Először is gratulálok a Pápának. Van olyan mérkőzés, amikor az üres kapus ziccer is kimarad, a tizenegyes sem megy be és rengeteg helyzet marad kihasználatlanul, ilyenkor ez az eredmény. Ebben a pillanatban azt tudom mondani, hogy Tököli Attila nagyon feszülten tért vissza a válogatottól, és szerettem volna frissíteni. Nem kérdés, hogy Tököli kezdő vagy nem, mert ő az egyik legjobb játékosunk, de utóbbi időben mindenki csak tőle várta a gólszerzést, ebből nekünk sok problémánk volt a csapatom belül. Ezért úgy döntöttem, hogy leveszem ezt a terhet a válláról, hogy a többiek is megmutathassák képesek gólokat lőni. Ilyen helyzetben ugyanis nem korrekt, ha a nyomást a játékoson tartjuk. Úgy gondoltam, hogy ezzel egy kicsit fel tudom frissíteni a csapatot. Igazából az első félidőben látottak miatt nem panaszkodom, mert én számoltam, volt hét ziccerünk, lehet, hogy egy picit túlzok, de öt nagy helyzet biztos" - fogalmazott Tomiszlav Szivics.