NB I

Megszerezte első tavaszi győzelmét a Honvéd

Pontrúgásaival nyert a Budapest Honvéd 3-1-re a Haladás ellen, így Supka Attilával első ízben szerzett három pontot a fővárosi együttes.

Haladás-Honvéd

A Haladás hazai pályán hétből hét győzelemnél tart Aczél Zoltánnal, ám idegenben már nem ilyen jó a vasiak mérlege.

„Jó hangulatban telt a felkészülés, Telkiben készültünk. A Guzmics több napig beteg volt, Nagy I Gábor lázas volt és Sipos Norbert is csak a kispadon kaphat helyet. Nincsen idegenbeli fóbiánk, nagy különbség nincsen, hinnie kéne a csapatnak magában, most úgy érzem van esély erre” – jegyezte meg a vendégek szakvezetője.

Supka Attila nehéz helyzetben várta a mérkőzést, hiszen Hajdú és Akassou-ra eltiltás miatt nem számíthatott, Danilo, Rufino, Ruani pedig sérülés miatt nem kaphatott szerepet.

„Több lehetőséget kapnak a mai mérkőzésen a fiatal játékosok, van aki kezdő lesz, van aki csere, remélem bebizonyítják, hogy van helyük a csapatban. Meghatározó jó futballistáik vannak a Haladásnak, de remélem, megszakad a nyeretlenségi sorozatunk. Minden mérkőzésen meg voltak a lehetőségeink, most megpróbálnunk jó döntéseket hozni” – mondta a Honvéd edzője.

A 4. percben az első lehetőség a vendégek előtt adódott, egy bal oldali beadást csúsztatott előrevetődve kapura Fodrek, ám a labda mellé ment. A 8. percben Zelenka egy szép cselt követően adott középre bal oldalról, ám a vendégek tisztázni tudtak. Négy percre rá Fodrek futott el a jobb szélen, középre adása Halmosi mögé érkezett, ő azonban visszalépépett, majd a felső lécre bombázott. A 24. percben Kenesei passzával Fodrek lépett ki, aki 10 méterről Kemenesbe lőtt. Fél óra elteltével alakult ki az első Honvéd helyzet: Bright lövését azonban védte Rózsa. Öt perccel a félidő vége előtt egy kissé váratlanul megszerezte a vezetést a hazai csapat. Zelenka bal oldali szabadrúgását Lovric fejelte közelről a vasi kapuba (1-0). Így félidőre egygólos Honvéd-előnnyel vonulhattak a csapatok.

A második játékrészben Hidi lövése volt az első próbálkozás a hazaiak részéről. Majd ismét eredményes volt egy hazai pontrúgás: egy szöglet után Lovric hat méterről lőtt a felső sarokba (2-0). A 75. percben Halmosi szépíteni tudott a vendégek részéről, Kenesei tálált Halmosi elé, aki 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-1). Nem sokáig reménykedhettek a szombathelyiek, ugyanis a 78. percben Ivancsics végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, az alapvonaltól 10 méterre. A Honvédhoz nyáron visszatérő játékos hosszú felső irányába tekert, Rózsa rosszul számította ki a labda ívét, amely a jobb felsőben kötött ki (3-1). A Haladás a gól után láthatóan elvesztette a hitét a pontszerzésben, a Honvéd pedig őrizte a kétgólos előnyt. A 3-1-es végeredmény azt jelenti, hogy a Honvéd megszerezte első győzelmét tavasszal.

NB I 22. forduló

Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás 3–1

Gólszerző: Lovric (40., 69.), Ivancsics (78.), ill. Halmosi (75.)