Bundesliga

Botlott a Dortmund és a Bayern is

A Hamburg 92 percig vezetésre állt a listavezető Dortmund ellen a Bundesliga 29. fordulójában: a hazaiak egy tizenegyesgóllal szerezték vezetést, aztán a hosszabbításban a számtalan helyzetet elpuskázó Borussia egyenlített Błaszczykowski kapáslövésével. Ha a Bayer Leverkusen vasárnap megveri hazai pályán a St. Paulit, akkor öt pontra olvad a fekete-sárgák előnye. A Bayer Münchennek szintén egy ponttal kellett beérnie a Nürnberg otthonában.

Bundesliga, 29. forduló:
Nürnberg-Bayern München 1-1 (0-1)
Gólszerző: Eigler (60.), illetve Müller (5.)

Már öt perc megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Robben szerzett labdát a félpályánál, és jól vette észre a bal oldalon üresen álló Müllert, aki a kifutó kapus alatt a hálóba lőtt (0-1).


A gyors gól után  próbálkozott a Nürnberg, de a bajorok különösebb megerőltetés nélkül őrizték előnyüket a játékrészben.

A második félidő 60. percében kissé váratlanul egyenlített a Nürnberg: Kraft hanyag kirúgására Eigler csapott le, és 30 méterről a hálóba emelt (1-1).


A túlságosan kényelmes Bayern ezután nem tudott váltani, és önnön hibájukba estek: az első félidőben pontosabb játékkal többgólos előnyt is kiharcolhattak volna, de a Nürnberg egy szerencsés találattal egyenlített, utána pedig hiába támadtak a bajorok, nem tudtak újabb gólt szerezni. Mivel a Hannover győzött a Mainz ellen, a Bayern ismét lecsúszott a dobogóról, és 4.

Hamburger SV-Borussia Dortmund 1-1 (1-0)
Gólszerző: Van Nistelrooy (39.), illetve Blaszczykowski (90+2.). Kiállítva: Ben-Hatira (78.)

Álmosan kezdték a csapatok a mérkőzést, főleg a Dortmund, a listavezető Barrios les miatt érvénytelenített találatán kívül más nem nagyon tudott felmutatni az első félidőben. Helyzetek kidolgozásában a Hamburg sem jeleskedett, de így is megszerezték a vezetést: a 39. percben Hummels kaszálta el gólhelyzetben Petricet, a jogosan megítélt büntetőt Ruud van Nistelrooy értékesítette (1-0).

Az előnyt kis híján rögtön duplázta a hazai csapat, Ben-Hatira lövését Weidenfeller mentette szögletre. Az első félidő lefújása előtt még egyenlíthetett volna a Borussia, de a kapu előtti kavarodásban Götze egy méterről nem talált be, illetve Kacar a gólvonalról mentett.

Lewandowski küzd a labdáért a Hamburg játékosaival

A második félidő van Nistelrooy veszélyes szabadrúgásából indult, Weidenfeller kissé bizonytalanul, de fogta a labdát. A másik oldalon ismét Götze szórakozott el egy ziccert, amikor szemben Frank Rost kapussal a ketrec fölé emelt. Az 56. percben Barrios egyenlíthette volna, de fejese elszállt a kapu mellett. A Dortmundot az ág is húzta, számtalan gólhelyzetük volt, és a 78. perctől emberelőnyben is játszottak Ben-Hatira kiállítása miatt. Végül a hosszabbításban harcolták ki az egy pontot: Owomoyela csúsztatását Blaszczykowski lőtte a léc alá kapásból, 8 méterről (1-1).


Schalke 04-Wolfsburg 1-0 (0-0)
Gólszerző: Jurado (76.)

Felix Magath visszatért régi-új csapatával a régihez, de José Manuel Jurado elnémította góljával korábbi trénerét. A Schalke ezzel a találattal nyerte 1-0-ra az összecsapást, és a 9. helyre lépett fel a tabellán.


További eredmények:

Hannover 96-Mainz 05 2-0 (0-1)
Gólszerző: Ya Konan (45+1.), S. Pinto (59.). Kiállítva: Novevski (45. - Mainz)

Freiburg-Hoffenheim 3-2 (1-2)
Gólszerző:Schuster (23.), P. Cissé (60. - tizenegyesből), Butscher (78.), illetve Ibisevic (34.), Babel (42.). Kiállítva: Krmas (33. - Freiburg).

Pénteken:
Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Fenin (83.), illetve Altintop (58., öngól)

Később:
VfB Stuttgart-Kaiserslautern 18:30
Vasárnap:
Borussia Mönchengladbach-1. FC Köln 15:30
Bayer Leverkusen-St. Pauli 17:30

A Bundesliga állása