Premier League előzetes

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat az Arsenal

Az Arsenalon van a legnagyobb teher az angol bajnokság hétvégi, 32. fordulója előtt: az Ágyúsoknak ugyanis mindenképp nyerniük kell vasárnap a Blackpool otthonában, ha életben akarják tartani bajnoki reményeiket. Az éllovas Manchester United a Fulhammal mérkőzik, míg hétközi BL-negyeddöntős, legyőzött ellenfele, a Chelsea a Wigant fogadja. A forduló rangadója a Manchester City liverpooli vendégjátéka.

Mivel a Manchester United szombat délután vélhetően begyűjti a három pontot hazai pályán a Fulham ellen, vasárnap minden szem az Arsenalra fog szegeződni: az Ágyúsok jelenleg hét ponttal maradnak el a Vörös Örödök mögött - egy meccsel kevesebbet játszottak -, egy újabb botlással gyakorlatilag búcsút mondhatnak a Premier League trófeájának. Ősszel 6-0-ra nyertek hazai pályán Ian Holloway gárdája ellen.

A United játékosainak nincs szükségük pluszmotivációra, vezetik a bajnokságot, és szerdán a Chelsea-t 1-0-ra verték idegenben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, míg Arsene Wenger fiai kiélezett helyzetben már többször csődöt mondtak az idényben, elég csak a Ligakupa döntőjére gondolni. A Manchester Unitednek az eltiltott Rooney nélkül kell kiállnia Gera Zoltánék ellen, őt az utóbbi időben kispadra szoruló Dimitar Berbatov helyettesítheti. A Blackpool ellen készülő Arsenalnál Bacary Sagna, Alex Song és Theo Walcott küzd kisebb-nagyobb sérüléssel, a csatkapitány Cesc Fabregas Arsene Wenger pénteki nyilatkozata szerint ott lesz a kezdőben. Gera Zoltán helyére sajnos nem mernénk fogadni a Manchester United ellen.

Az Arsenal a Blackpool otthonában lép pályára a Premier League 32. fordulójában

A dobogó - jelenlegi állás szerint - harmadik fokáért küzdő Chelsea és Manchester City közül utóbbira vár nehezebb feladat, a Liverpool otthonába látogat. A Vörösöknél pénteken dőlt el végleg, hogy Steven Gerrard már nem léphet pályára az idényben - bár a középpályás így is csak hétszer szerepelt idén a bajnokságban, kiesése fájó a csapatnak a véghajrá előtt. Daniel Agger szintén elbúcsúzott erre az idényre, ahogyan a hétfői ellenfélnél Jerome Boateng. A felek elmúlt öt mérkőzésre vonatkozó mérlege megegyezik: két győzelem, két vereség, egy döntetlen. Augusztusban, még a 2. fordulóban a City 3-0-val küldte haza az akkor még Roy Hodgson irányította Vörösöket.

A Chelsea a tökutolsó Wigant fogadja, papíron esélyesként. Még tavaly, a 2. fordulóban 6-0-ra alázták a kiscsapatot, május 9-én, az előző idény záró körében pedig 8-0-ra, ami akkor bajnoki címet ért. Az idei aranyéremre már rég elúszott az esélyük, de a győzelem ezúttal sem túlzott elvárás. Ráadásul ellenfelük mindössze kétszer nyert a szezonban idegenben.

Az elmúlt három bajnokiján ikszelő, és az ötödik helyre lecsúszó Tottenham a Stoke Cityvel meccsel, keserű szájízzel, hiszen kedden 4-0-ra ütötte ki őket a Real Madrid a spanyol fővárosban a BL negyeddöntőjében. A Stoke legutóbb pontot rabolt a Chelsea-től, előtte 4-0-ra verte a Newcastle-t - jó lesz odafigyelni rájuk Redknapp csapatának.

Premier League, 32. forduló:
Szombat:
Wolverhampton Wanderers-Everton 13:45 Tv: Digi Sport
Blackburn Rovers-Birmingham City 16:00   
Bolton Wanderers-West Ham United 16:00   
Chelsea-Wigan Athletic 16:00   
Manchester United-Fulham 16:00 Tv: Digi Sport Plus
Sunderland-West Bromwich Albion 16:00   
Tottenham Hotspur-Stoke City 16:00   
Vasárnap:
Blackpool-Arsenal 14:30 Tv: Digi Sport Aston Villa-Newcastle United 17:00 Tv: Digi Sport
Hétfő:
FC Liverpool-Manchester City 21:00 Tv: Digi Sport

 

A Premier League állása