Női kézilabda

A sportágnak is jót tesz a hazai Eb - Mátéfi Eszter

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Mátéfi Eszter, a női válogatott szövetségi kapitánya, és Görbicz Anita, a nemzeti csapat irányítója a szövetség hivatalos oldalának nyilatkozott a 2014-es Európa bajnokság rendezési jogának elnyerését követően.

Sinka László: "Rendkívül nagy öröm számomra, hogy az emlékezetes, 2004. évi női Európa-bajnokság után tíz évvel ismét vendégül láthatjuk a kontinens legjobb válogatottjait. Azért is aktuális egy ilyen rangos esemény hazánkba hozatala, mert nagy lökést adhat a magyar kézilabdasport fejlődéséhez, gazdasági háttere megerősödéséhez, egyidejűleg nagy esélyt ad a játékosoknak és a szurkolóknak is. Ahhoz, hogy minden a terveink szerint alakuljon, időben el kell készülnie a Győrbe tervezett fantasztikus új sportcsarnoknak, és a Veszprém Arénában, valamint Eszéken is szükség lesz néhány kisebb átalakításra."

Mátéfi Eszter:
"Biztos vagyok benne, hogy ütőképes válogatottunk lesz, hiszen a rutinos játékosaink mellé addigra újabb tehetséges fiatalok is beépülhetnek a csapatba. A jó szereplés nemcsak a szurkolóknak okozhat sok örömet, hanem remélhetőleg sok gyereket is meg tudunk nyerni a sportágnak."

Görbicz Anita:
"2001-ben a junior, 2004-ben pedig a felnőtt válogatottban már szerepelhettem hazai világversenyen. A junior vb-n ezüst-, a felnőtt Eb-n bronzérmet nyertünk. Remek érzés lenne triplázni, részvételben is és éremben is…"