La Liga előzetes

A bronzéremért csatázik a Valencia és a Villarreal, Bilbaóba kirándul a Real

Az éllovas az utolsóval, vagyis a Barcelona az Almeríával meccsel a spanyol bajnokság hétvégi, 31. fordulójában, győzelme pedig előre borítékolható. Üldözőjének nehezebb lesz a dolga: a Real Madridnak Baszkföldön kell helytállni a Bilbao otthonában. A Villarreal valenciai fellépésének a bronzérem lehet a tétje.

Sok jóval nem kecsegtet az Almería játékosainak a barcelonai kirándulás: a felek a szezonban már háromszor játszottak egymás ellen, a Barca 18-0-ás gólkülönbséget mutathat fel...az őszi, 8-0-ás bajnoki ruházás után a vezetőség egyből kirúgta Juan Manuel Lillo ezetőedzőt, de utódja alatt sem melegedett meg a kispad, José Luis Oltrát kedden menesztették, most Roberto Olabén a sor a bizonyításra.

Az Athletic Bilbao jelenleg ötödik a bajnokságban, bár az élcsoport tagjai közül a Villarreal, a Valencia, és még tavaly az Atlético Madrid és a Barcelona is megverte otthonában. A királyiak mérlege is impozáns ellenük: ősszel Madridban 5-1-re, még tavaly tavasszal Bilbaóban szintén ugyanennyire verték ellenfelüket, és elmúlt 10 összecsapásukból mindössze egyszer nyert a baszk együttes. Ősszel Cristiano Ronaldo triplázott, a portugál csillag most is ott lesz a pályán sérüléséből felépülve, Benzema és Khedira viszont Madridban maradt. Papíron tehát a vendégek az esélyesek, és lelkesítheti őket, hogy a keddi Bajnokok Ligája-negyeddöntőn 4-0-ra verték az angol Tottenhamet. No és ha kikapnak vagy ikszelnek Bilbaóban, gyakorlatilag végleg leszámolhatnak azzal az illúzióval, hogy még beérhetik a Barcelonát.

Cristiano Ronaldo az Athletic Bilbao ellen

A forduló legnagyobb presztízsű összecsapását vasárnap este rendezik, a harmadik Valencia fogadja a negyedik Villarrealt. Utóbbi győzelme esetén a felek helyet cserélnének a tabellán. A vendégek múlt héten a Barcelonától kikaptak 1-0-ra, aztán csütörtökön gálamérkőzésen 5-1-re verték a holland Twentét az Európa Liga negyeddöntőjében.

A középmezőnyben és az alsóházban több "rangadót" is rendeznek: a Pintér Ádám együttese, a 17. Real Zaragoza a 15. Getafénél vendégeskedik, az utolsó előtt Málaga a 16. Deportivót fogadja. A Vadócz Krisztiánt foglalkoztató 12. Osasuna a vele azonos pontszámmal álló, a múlt héten a Real Madridot verő Sporting Gijónhoz utazik.

Primera División, 31. forduló:
Szombat:
Athletic Bilbao-Real Madrid 18:00 Tv: Sport2
FC Barcelona-Almería 20:00 Tv: Sport2
Real Mallorca-Sevilla 22:00
Vasárnap:
Hércules-Espanyol 17:00   
Málaga-Deportivo La Coruna 17:00   
Racing Santander-Levante 17:00   
Sporting Gijón-Osasuna 17:00   
Atlético Madrid-Real Sociedad 19:00 Tv: Sport1
Valencia-Villarreal 21:00 Tv: Sport1
Hétfő:
Real Zaragoza-Getafe 21:00 Tv: Sport1

A La Liga állása