Bundesliga előzetes

Magath visszatér Gelsenkirchenbe a Wolfsburggal

Alsóházi rangadó lesz a Bundesliga hétvégi, 29. fordulójának slágermérkőzése: összecsap Felix Magath régi, és régi-új csapata, a Wolsburg a Schalkéhoz látogat szombaton. A harmadik Bayern München a hatodik Nürnberg, a listavezető Dortmund a hetedik Hamburg otthonában lép pályára. A legkönnyebb dolga papíron a Borussiát üldöző Bayer Leverkusennek lesz, az utolsó előtti St. Paulival meccsel.

Felix Magathot három hete rúgták ki a harmatos bajnoki szerelés miatt, a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában elért sikerek ellenére (előbbiben döntőt játszanak, utóbbiban jó eséllyel pályáznak az elődöntőre). Az utód, Ralf Ragnick egyelőre százszázalékos mérleget mutathat fel, 2-0-ra verték bajnokin a St. Paulit, és 5-2-ra az Intert idegenben a Bl-negyeddöntőjében. Ez utóbbi felett érzett öröm, és a lendület segítheti a Királykékeket a Farkasok ellen, bár felemás helyzet állt elő: az ellen az edző ellen kell bizonyítaniuk Raúléknak, akivel a BL-ben a keddi meccset leszámítva szárnyaltak...érdekes csemegének ígérkezik a mérkőzés.

A Wolfsburg és a Schalke 04 őszi bajnoki mérkőzése

Az éllovas Dortmund a Hamburg otthonában lép pályára, és nyerniük kell, ha nem akarják a hátralévő fordulóban megnehezíteni saját dolgukat. Hét ponttal vezetnek hat fordulóval a vége előtt a Bayer Leverkusen előtt, egy esetleges botlással nyílttá válna a bajnoki arany sorsa...Az Elba-parti alakulat hullámzó teljesítményt mutat: hetedikek a tabellán, de egy hónapja a Bayern München 6-0-ra ütötte ki őket, rá egy hétre ők rámoltak be hatot a Köln kapujába (6-2). De a Dortmund mérlege sem olyan impozáns már, mint tavaly: az elmúlt 10 fordulóból ötször nyertek, négyszer ikszeltek, és egyszer kikaptak.

A Bayern München a lehető legjobbkor látogat a 6. helyezett Nürnberghez, hiszen a hazaiak nyolcmeccses veretlenségi széria után kaptak ki egymás után kétszer (először a Werdertől otthon, majd a Kölntől idegenben). Ettől függetlenül az eddig összegyűjtött 42 pont önmagáért beszél, de Louis van Gaal legénységének győznie kell a második legnagyobb bajor városba, Főleg, azért, mert a második Leverkusen az utolsó előtti St. Paulival meccsel hazai pályán. Robben, Ribéry és Müller egyaránt bevethető, így meglepő lenne, ha a rekordbajnok nem gyűjtené be mindhárom pontot.

Bundesliga, 29. forduló:
Péntek:
Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 20:30
Szombat:
Freiburg-Hoffenheim 15:30
Hamburger SV-Borussia Dortmund 15:30
Hannover-FSV Mainz 15:30
Nürnberg-Bayern München 15:30
Schalke 04-VfL Wolfsburg 15:30
VfB Stuttgart-Kaiserslautern 18:30
Vasárnap:
Borussia Mönchengladbach-1. FC Köln 15:30
Bayer Leverkusen-St. Pauli 17:30

A Bundesliga állása