NB I

A Videoton felőrölte a Zalaegerszeget

A listavezető Videoton 3-0-ra nyert a Zalaegerszeg ellen a Monicomp Liga 22. fordulójának pénteki mérkőzésén. A hazaik végig fölényben játszottak, de csak a második félidőben tudták eldönteni a mérkőzést. A Zalaegerszeg nyolc emberrel fejezte be a találkozót.

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, az első perctől kezdve labdavesztés után agresszíven visszatámadtak, nem hagytak túl sok teret a zalaegerszegieknek. A 7. percben André Alves szerezhetett volna gólt, de nem számított Simonfalvi hibájára így elmaradt a helyzet.

Alves küzd a ZTE védőivel - Fotó: www.vidi.hu
A 18. percben is a brazil csatár lépett akcióba, a játékos 15 méterről lőtt, de nem találta el a kaput. A vendégek ritkán jutottak el a Videoton kapujáig.

A 25. minutumban Szakály Dénes maradt a földön egy szabálytalanság után. A sérülés súlyosnak tűnt a felvételek alapján, a fiatal középpályás nem is tudta folytatni a játékot, hordágyon vitték le. Helyére Dusan Vasziljevics állt be.

A 38. percben Gosztonyi András eresztett meg egy életerős lövést, Vlaszák Géza, a ZTE kapusa azonban résen volt, így maradt a döntetlen. A vendégek kapusa remek formában védett az első félidőben, neki is köszönhető, hogy a hazaiak nem tudták megszerezni a vezetést.

A második játékrészben még jobban felpörgették a támadójátékot a fehérváriak, Lencse László sarokkal passzolt Alves elé a tizenhatoson belül, de a vendégvédők nem engedték a labdához a brazil centert.

Az 58. percben Lencse már nem passzolt, maga akart gólt szerezni 21 méterről, de nem talált kaput. Apró szépséghibája volt az akciónak, hogy Alves teljesen tisztán követte a támadást. Két perccel később Gosztonyi beadását vágták ki a tizenhatoson belülről.

A játékrész legnagyobb helyzete maradt ki, Elek Bence lövése a kapufán csattant.  Azonnal utána a csereként beállt Vasziljevics lőhetett, de ő is célt tévesztett.

A 72. perecben azonban már semmi nem mentette meg a vendégeket a góltól. Egy kavarodás után Vlaszák már tehetetlen volt, az előbbi helyzetet kihagyó Vasziljevics pedig megszerezte a vezetést (1-0).

A vezetés tudatában sokkal felszabadultabbá váltak a Videoton játékosai, ráadásul a játékvezető két ZTE-labdarúgót is kiállított. Először Varga kapta meg második sárgáját, majd a 80. percben Vlaszák is mehetett zuhanyozni, ráadásul büntetőt is kapott dr. Mezey György csapata.

Mivel Csank János már mindhárom cserelehetőségét kihasználta, egy mezőnyjátékosnak, név szerint Djordje Kamber kellett a kapuba állnia. A büntető mögé Alves állt, és be is lőtte, Kamber beleért, de védeni nem tudott (2-0). A vendégek nyolc emberrel fejezték be a mérkőzést, mivel Kovács Gergő is megsérült, így az ápolása után már nem tért vissza a pályára.

A hosszabbításban Alves megszerezte csapata harmadik, önmaga második gólját a találkozón ezzel bebiztosítva a Videoton győzelmét (3-0). A támadó 20. találatát szerezte az idei szezonban. Ezzel a második félidei eredményes játékkal magabiztosan tartotta otthon a három pontot a fehérvári klub.

Monicomp Liga, 22. forduló:

Videoton-Zalaegerszeg 3-0 (0-0)
gólszerzők: Vasziljevics (72.) Alves (82. - büntetőből, 92.)
kiállítva: Varga (76. - ZTE) Vlaszák (80. - ZTE)