Malajziai Nagydíj

A Red Bull fél másodpercet titkol - Hamilton

A Formula-1-es világbajnokság Malajziai Nagydíjának első napján rendezett két szabadedzésen mindössze két McLaren tudta megszorítani a mindkét tréninget megnyerő Red Bullt vezető Mark Webbert. Lewis Hamilton, a wokingi istálló világbajnok pilótája szerint hiába sikerült 0.134 másodpercre megközelíteni az ausztrált - az osztrák istálló autójában még egy fél másodperc benne van.

Mindkét szabadedzést Mark Webber nyerte, és míg az első alkalommal Hamilton futotta a második leggyorsabb kört, a második tréningen csapattársa, Jenson Button csak 5 ezreddel maradt el az ausztráltól.

A Red Bull még nem mutatta meg az igazi gyorsaságát. Biztos vagyok benne, hogy a holnapi időmérőn még valahonnan előrántanak fél másodpercet… Persze, ha nem így történik, az jó, mert azt jelenti, hogy közelebb vagyunk hozzájuk, mint voltunk két hete. Holnap meglátjuk” - adott hangot bizonytalanságának Hamilton.

Nem tudom megmondani, hogy mennyire járunk közel a Red Bullokhoz. Nem tudni, hogy mennyi üzemanyaggal futott Webber. Tudom, hogy ez a szokásos pénteki nyilatkozat, de hát, minden pénteken ez van. Teszem a dolgom, igyekszem javítani az autón minden pénteken, és ma ez valamennyire sikerült is, úgyhogy jó napot zártam” - fogalmazott Jenson Button a pénteki munkanap elzárása után.