NB I

A Loki ellen javítana az Újpest - előzetes

Címkék:

Fővárosi összecsapással indul a magyar élvonal 22. fordulója, de az MTK és a Vasas összecsapás csak a presztízs miatt nevezhetó rangadónak, egyik csapatnak sincs esélye beleszólni a nagyok küzdelmeibe. Az éllovas Videoton a Zalaegerszeget fogadja, Csank János némileg hazai pályán lesz, hiszen korábban már kétszer irányította a székesfehérvári csapatot. A Siófok az Újpest legyőzésével önbizalommal telt Ferencvárost látja vendégül. A remek formában lévő Paks a Kaposvárral mérkőzik, utóbbi győzelmével felzárkózna az élbolyra, míg Kis Károly együttese kis szerencsével a 2. helyre léphet fel a tabellán. A lila-fehérek a Debrecennel játszanak otthonukban, Mészöly Géza csapata a címvédő ellen feledtetné a múlt heti fájdalmas vereséget.

Fővárosi derbivel indul a hétvége, az MTK a Vasas otthonába látogat. A hazaiak az utóbbi négy körben összesen 10 pontot gyűjtöttek szemben ellenfelükkel, akiknek mindösszesen egy döntetlenre futotta. Formájukat az is jól mutatja, hogy a két csapat pontbeli különbsége nem nagy (5 egység), de amíg a Vasas a 8. helyen áll, addig Garami József legénysége a csak a 14. pozícióban szerénykedik. Emellett csupán egy ponttal előzik meg a már kiesőhelyen lévő Siófokot, így mindenképpen az idegenbeli pontszerzés lehet a cél, de az Illovszky-stadionban nem lesz egyszerű dolguk.

Az éllovas Videoton is pénteken lép pályára, ezúttal a Zalaegerszeget fogadják. A vendégek az utóbbi hetekben csak saját stadionjukban gyűjtik megbízhatóan a pontokat, idegenben már a döntetlen is jó eredménynek számítana. A fehérváriak a múlt heti Szolnok elleni döntetlen után is 10 ponttal előzik meg a második FTC-t (és az ugyanannyi pontot gyűjtő Paksot), a ZTE a Honvéd elleni győzelmével egy pontra pedig felzárkózott a két zöld-fehér gárdára. A hazai pálya előnye is a Videotont segíti, de az biztos, hogy a zalaiak nem törődnek bele a biztos vereségbe.

Nem lesz könnyű dolga a hazai pályán szereplő Siófoknak, hiszen azt a Ferencvárost fogadja, amely a múlt héten győzni tudott az ősi rivális Újpest ellen Marek Heinz találatával. Ráadásul Mihalecz István együttese az utóbbi időben csak a közvetlen rivális MTK elleni győzelem miatt lehetett elégedett, hiszen utolsó 10 bajnokijukon összesen 9 pontot gyűjtöttek, ami magyarázat a tabellán elfoglalt helyükre (15. hely). Érthető tehát, hogy pontokra lenne szükségük a kiesőzóna elhagyásához. A vendégek ezzel szemben 37 egységgel második a bajnoki táblázaton, és önbizalommal telve érkezhetnek a Balaton partjára, egy esetleges ZTE-pontszerzéssel pedig közelebb férkőzhetnek a Videotonhoz.

Az utóbbi időben remek formában lévő Paks az 5. helyezett Kaposvárt látja vendégül, ami igazi rangadónak ígérkezik, mivel a vendégek esetleges győzelmükkel felzárkóznak az élbolyra. Ehhez persze Kis Károly csapatának is lesz egy-két szava. A hazaiak hét közben 2-1-re kikaptak a Debrecentől a Ligakupa döntőjének első felvonásán, az idegenben szerzett gól miatt mégsem szomorkodtak. A Rákóczi pedig otthon kapott ki a Vasastól bajnokin, így az atomvárosiak ellen javítanának.

Kabát Péter (piros mezben) egykori csapata ellen lép pályára

Vasárnapra is marad egy találkozó, méghozzá az Újpest-Debrecen összecsapás. A lila-fehérek 1-0-ra elveszítették az FTC elleni mérkőzést, de a hajdúságiaknak sem sikerült begyűjteni a három pontot, a Győr tudott döntetlent elérni az Oláh Gábor utcai stadionban. Mint már említettük, Zdenek Scasny csapata győzött ugyan a Ligakupa-döntő első mérkőzésén, mégsem lehettek maradéktalanul elégedettek, Coulibaly ugyanis büntetőt hibázott az utolsó percekben. A mérkőzés Kabát Péternek lehet a legpikánsabb, mivel a DVSC csatára épp a Szusza Ferenc Stadionból igazolt a vidéki klubhoz.

Monicomp Liga, 22. forduló:
Péntek:
Vasas-MTK 17.00 (Sport M)
Videoton-ZTE 19.00 (Duna Tv)
Szombat:
Siófok-Ferencváros 15.00 (Sport 1)
Kecskemét-Pápa 16.00
Paks-Kaposvár 17.00
Győri ETO-Szolnok 17.30
Budapest Honvéd-Haladás 17.30 (Sport 1)
Vasárnap:
Újpest-Debrecen 17.30 (Sport 2)