Ligakupa

Nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna - Scasny

A Debrecen cseh mestere elégedett volt a Ligakupa-döntőben mutatott játékkal, a paksi edző pedig Csernyánszki Norbert teljesítményét emelte ki.

A címvédő DVSC-TEVA 2-1-re legyőzte a Paksot a Ligakupa döntőjének első mérkőzésén hazai pályán. A győztes csapat cseh szakvezetője a mutatott játékot dicsérte a találkozó után.

- Fontos volt, hogy jobban futballozzunk, mint eddig, ezt tartottuk elsődlegesnek – mondta Zdenek Scasny a dvsc.hu-nak - Nem kezdtünk jól, de aztán megszereztük a vezetést, és egyre nagyobb fölénybe kerültünk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, Yannick, Varga és Mijadinoszki is újabb gólokat szerezhetett volna, ráadásul kihagytunk egy büntetőt. A helyzetek alapján nagyobb különbséggel kellett volna nyernünk, de a legfontosabb, hogy a játékunk sokkal jobb volt, mint a korábbi mérkőzéseken. A visszavágóval egyelőre nem foglalkozunk, mert vár ránk egy fontos bajnoki Újpesten, és már arra készülünk.

Kis Károly, a Paks vezetőedzője is elismerte, megérdemelten nyert a hazai gárda.

- A Debrecen megérdemelten szerzett előnyt a visszavágóra, hiszen több helyzetet alakított ki, mint mi – foglalta össze a látottakat Kis Károly. – Ahhoz, hogy ilyen eredménnyel tudunk hazamenni, kellettek Csernyánszki Norbert védései. Az egy rúgott gólunk sokat érhet, és a csattanó az lett volna, ha a végén kiegyenlítünk, mert volt egy ziccerünk, de szeretném ismét hangsúlyozni: megérdemelt a Loki sikere. Van egy visszavágó, amin megpróbáljuk ledolgozni a hátrányt, illetve magunk javára fordítani az állást. Most is lelkesen, fegyelmezetten futballoztunk, de ezúttal több hiba is csúszott a játékunkba. Ahhoz, hogy esélyünk legyen a kupagyőzelemre, egyértelműen jobb játékkal kell előrukkolni. Nem lesz könnyű, mert állítom, hogy a Debrecen az egyik legjobb magyar csapat.