Bajnokok Ligája

Guardiola és Keita sem gondol még a Realra

Josep Guardiola és Seydou Keita sem gondolja, hogy az 5-1-es barcelonai diadal után már bejutottak az elődöntőbe.

Keita és Guardiola - Fotó: AFP

A Barcelona hazai pályán 5-1-re legyőzte a Sahtar Donyeck csapatát a BL-negyeddöntő első mérkőzésén, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a továbbjutást. Ennek ellenére a katalánok edzője, Josep Guardiola még nem gondol az elődöntőre, ahol nagy valószínűséggel a Real Madriddal találkoznak.

„Az eredmény az ami, de az ukránokat egy tapasztalt edző vezeti, még mindig tartok tőlük. Donyeckben kell játszanunk először, csak utána gondolhatunk a Real Madridba. Nem hiszek benne, amikor Lucescu azt mondja, eldőlt a párharc. Én azt mondom, még nincs vége. A spanyol Király-kupában mi is 5-0-ra nyertünk, aztán a visszavágón kikaptunk 3-1-re. Kicsit elfogytunk hátul Abidal és Puyol hiányzása miatt, pótolnunk kellett az erényeiket. Eddig három mérkőzésünk volt, amin Messi meghatározó volt, de nem talált be: a Madrid, az Espanyol ellen és most. Sokféleképpen tud meccseket nyerni számunkra” - nyilatkozta a katalán sikeredző.

A gyönyörű gólt szerző Seydou Keita is dicsérte az ukrán csapatot.

„Úgy készültünk erre a meccsre, hogy nyerünk, így nyugodtabban játszhatunk a visszavágón. Igaz, hogy öt gólt szereztünk, de jó csapat az ukrán, el kell ismernünk. Nem beszélünk a Real Madridról, egy meccs még vár ránk addig” - mondta a 31 éves mali játékos.

Mircea Lucescu, a vendégek szakvezetője természetesen csalódott volt az eredmény miatt.

„Nem ezt vártuk, remek csapatunk van, amely sokkal jobban tud játszani mint azt most tettük. Úgy döntöttem, nem állunk be védekezni, hanem megpróbálunk futballozni, és elkapjuk őket. Az elején volt lehetőségünk, nem használtuk ki, és Iniesta fantasztikus gólja megváltoztatott mindent” - jegyezte meg a román szakember.

A mérkőzés összefoglalója