Internazionale

Fogy a levegő Leonardo körül

Az Internazionale kispadjára esélyes jelöltek nevét már megszellőztette az olasz sajtó: Guardiola, Hiddink vagy Spalletti lehet Leonardo utódja.

Leonardo int - Fotó: AFP

Amikor Massimo Moratti felvetette, hogy szívesen visszacsábítaná Jose Mourinhót a csapathoz, már akkor bebizonyosodott, hogy Leonardóval csak átmeneti megoldásként számol a klubelnök. Aztán a Milan elleni 0-3 és a Schalke elleni 2-5 után meg is kérdezték a vezetőt, mi a véleménye a brazil edző munkájáról.

„Találkoztam vele, sokáig beszéltünk. Azt kell mondanom, ő egy intelligens ember, akinek néha nem könnyű a feladata. A futball sok mindenről szól: szerencse, időzítés. Most erőt kell vennünk magunkon, de nem kell a helyzettől bepánikolnunk. Hogy ő marad-e a jövőben az edző? Megbeszéléseink alapján ebben a pillanatban ő az edzőnk, és mindent megtesz, amit képességei alapján megtehet” - mondta sejtelmesen az Inter első embere.

Természetesen az olasz sajtónak több se kellett, biztosan tudják, hogy Morattinak elfogyott a türelme a brazil iránt. Ha Leonardo valóban távozik az idény végén, három nevet emlegetnek lehetséges utódjaként. Josep Guardiolát a Barcelona trénerét, Guus Hiddinket a török szövetségi kapitányt és a Zenitnél edzőködő Luciano Spallettit.