Sturm Graz

Benne lehetnék a válogatott keretben - Szabics

A Sturm Graz 30 éves támadója szerint meg kell nézni a statisztikákat, és az alapján eldönteni, kinek hol a helye.

Szabics Imre

Szabics Imre Szegedről indult, majd a Ferencvárosnál robbant be az élvonalba, de játszott többek között Stuttgartban  Kölnben, Mainzban és Augsburgban is, majd nyáron visszatért az osztrák Sturm Grazba.

Túl vagyok a nehéz időszakon, ezen a hat éven Németországban. Ismerős közegbe kerültem, az edző, Franco Foda csapattársam volt annak idején, és az utánpótlásban is dolgoznak olyanok, akikkel szintén együtt játszhattam. Grazban lettem nemzetközileg ismert labdarúgó, sokat kaptam a klubtól, és most azon vagyok, hogy visszaadjak valamennyit abból a sok jóból. A környezet nem idegen, ismernek, a nehézségek után pedig arra volt szükségem, hogy érezzem a bizalmat, a pozitív hozzáállást. A nyári átigazolásnál ez rendkívül fontos volt. Az edző részéről ezt megkaptam, a felkészülés alatt lehetőségem volt a formába lendülésre, és mivel az első bajnoki jól sikerült, hiszen két gólt szereztem, tökéletesnek volt mondható a visszatérés” – mondta a delmagyar.hu-nak a 30 éves támadó.

A Sturm Graz jelenleg második helyen áll az osztrák Bundesligában, még van esélye a bajnoki címre.

Kiegyenlített a bajnokság, és nem sűrűn adódik alkalom, amikor az ember bajnok lehet, ezért a Grazhoz igazolásomban szerepet játszott ez a lehetőség is. A Sturm nagy múltú csapat kiváló játékosállománnyal, ahol többnyire az elsőség a cél. Ha nem dőlnek ki meghatározó játékosok, akkor így lesz jó pár évig, a bajnoki cím pedig már most is összejöhet” – nézett a jövőbe a Fradi-szurkolók egykori kedvence.

Felvetődik természetesen a kérdés, hogy Szalai Ádám kiesésével helye lenne-e a magyar válogatottban az Ausztriában egyre jobb formát mutató játékosnak.

Meg kell nézni a statisztikákat, és az alapján eldönteni, kinek hol a helye. Objektíven nézve a helyzetet talán benne lehetnék a keretben” – jelentette ki Szabics.