Videoton

André Alves még négy évet tervez Európában

A Videoton gólkirály-jelöltjét, akit a Honvéd és a Kaposvár is szívesen látna újra soraiban, külföldi klubok csábították a télen, de a bajnoki cím miatt maradt.

André Alves - Fotó: vidi.hu

André Alves interjút adott Roberto Silva blogjának, amely külföldön játszó brazil labdarúgókkal foglalkozik. A Videoton támadója mesélt korábbi állomáshelyeiről, A Honvédról, Kosvárról és az orosz Lucs-Enyergijáról is.

„A legnehezebb dolog Magyarországon a nyelvet és a hideget megszokni. Sose játszottam Brazílián kívül, amikor 2005-ben megérkeztem.Csak mutogatni tudtam kommunikáció gyanánt. A Honvédnál egy olasz edzőm volt, aki segíteni szeretett volna nekem, őt valamennyire megértettem. Aztán a Kaposvárhoz kerültem, ahol jól éltünka családommal, az edzőm is támogatott. Három szezont töltöttem ott és sok barátot szereztem. Onnan Oroszországba, a Lucs-Enyergijához kerültem, ami nehéz kaland volt számomra, mert épp megszoktuk Magyarországot. A lányomnak problémái voltak az óvodával, ez kihatott a teljesítményemre, sokat voltam távol, mert 9 órásrepülőútjaink voltak egy-egy meccsre” – összegezte tapasztalatait a 28 éves játékos.

Természetesen jelenlegi csapatáról a bajnoki címre törő fehérváriakról is mesélt a csatár.

A Videotonnal ez az évünk nagyon jól sikerül, nagyszerű eredményeket értünk el, mellém állt a szerencse, sok gólt szereztem. Remélhetőleg megnyerjük a bajnoki címet, ami először sikerülne ötéves magyarországi pályafutásom során, és remélem a gólkirályi címet is megszerzem. Tavaly elbuktunk a Mariborral szemben az Európa Ligában, mert a csapat nem volt kész a feladatra. A futballban ki kell tudnod használni a lehetőségeket. Nem voltunk boldogok az itthon elért 1-1-gyel, idegenben pedig még nehezebb dolgunk volt. Legközelebb biztos nem ismételjük meg ezeket a hibákat” – jegyezte meg a futballista.


Alves elmondta, egykori klubjai mai napig szeretnék, ha visszatérne hozzájuk.

Nagyon fontos számomra Magyarország, mert a lányom itt nőtt fel. Ahol megfordultam, a szurkolók nagyon szeretnek. A Honvéd azt szeretné, ha megint ott játszanék, a kaposvári klub elnöke arról álmodozik, hogy ott fejezem be a pályafutásom, a Videoton pedig a jelenem. Több klub is megkeresett télen, de még nem dőlt el a bajnoki cím, ezért döntöttünk úgy, maradok. Leültünk, megbeszéltük a dolgokat, a szezon végén pedig meglátjuk, hogy alakul a sorsom. Még négy évet szeretnék játszani Európában, aztán visszatérek Braziliába és a futballban szeretnék dolgozni” – vázolta terveit a brazil.