Bajnokok Ligája

Óriási angol párharc a negyeddöntőben

Ismét összecsap egymással a két angol sztárklub, a Chelsea és a Manchester United, ezúttal azonban nem az angol bajnokság keretein belül, hanem a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A két fél ebben a sorozatban legutóbb a 2008-as döntőben találkozott, ahol büntetőkkel a Vörös Ördögök győztek, így Carlo Ancelotti legénysége a manchesteriek kiejtésével állna nemes bosszút.

Ivanovics és Nani - Fotó: AFP
A hazai pálya ellenére nincs könnyű helyzetben Carlo Ancelotti, a Kékek vezetőedzője, mivel csapata nincs a legjobb formában. Egészen pontosan a támadószekció az utóbbi hetekben nem olyan ütemben termeli a gólokat, mint azt a szurkolók megszokhatták.

A télen érkezett Fernando Torres még mindig gólképtelen új csapatánál, és az Anelka-Drogba páros sem brillírozott a Chelsea utóbbi mérkőzésein. Az elefántcsontparti csatár ráadásul csapata legutóbbi bajnokija (1-1-es döntetlen a Stoke City ellen) után még egy drukkerrel is szóváltásba került.

"Torres hamarosan elkezdi a gólgyártást. Csak abban reménykedem, hogy vár még egy kicsit és nem ellenünk lendül be. Ebben a párharcban nincs favorit, a két csapat ugyanolyan szinten van, de aki ma nyerni tud, előnybe kerül. Remélem, hogy a széljárás nekünk kedzvez" - mondta Sir Alex Ferguson.

Természetesen manchesteri oldalon is volt esemény, ami felkavarta az állóvizet. Sir Alex csapata a hétvégén 4-2-re legyőzte a West Ham Unitedet, Wayne Rooney pedig mesterhármast szerzett. A csatár azonban gyorsan tett érte, hogy újra róla szóljon a szigetországi sportsajtó.

Harmadik gólja után (amivel megszerezte a vezetést az United) kirohant az egyik közvetítő kamerához, majd néhány mondatban elmondta nyomdafestéket nem tűrő véleményét. Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) két mérkőzésre meszelte el a válogatott támadót.

Ettől függetlenül Rooney valószínűleg a kezdőben kap helyet, mellette Javier Hernández próbálkozik majd a góllövéssel, aki az utóbbi időben rendre kiszorítja a kezdőből a szezon első felében remeklő Dimitar Berbatovot.

Legutóbbi találkozásukon a Chelsea győzni tudott hazai pályán (a bajnokságban) 2-1-re, azonban ezzel az eredménnyel most nem biztos, hogy Ancelotti kiegyezne. A Bajnokok Ligájában utoljára a 2008-as döntőben találkoztak, ahol végül tizenegyesekkel a manchesteriek győztek, és vihették haza a trófeát. Egy kétmeccses párharc azonban merőben más.

"A Bajnokok Ligáját megnyerni bármikor hihetetlenül nagy dolog. Európa legjobb csapata tudja csak megnyerni ezt a trófeát! A negyeddöntőt semmivel sem jobb elbukni, mint a döntőt, ezért nem is gondolunk 2008-ra. Örülök, hogy jubileumhoz értem, de túl fontos ez a meccs, hogy az ünnepléssel foglalkozzak" - nyilatkozta Frank Lampard, a Chelsea csapatkapitánya, aki az 500. mérkőzésén lép pályára a londoniak színében.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő első mérkőzés:

Chelsea-Manchester United 20.45 (Digi Sport)

A lehetséges kezdőcsapatok:

Chelsea: Cech - Cole, Terry, Ivanovics, Bosingwa - Malouda - Lampard, Essien, Ramires - Drogba, Torres.

Manchester United: Van der Sar - Evra, Vidics, Smalling, Fábio - Nani, Carrick, Scholes, Valencia - Rooney, Hernández