Bajnokok Ligája

Messi győzelmet vár, Csigrinszkij óriáskígyót ölne

Lionel Messi szerint a BL-ben nincs könnyű ellenfél, de meg sem fordul a fejében a döntetlen, Dmitro Csigrinszkij pedig nem hagyná, hogy felfalja őket a Barca.

Lionel Messi a sajtótájékoztatón - Fotó: AFP

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az FC Barcelona látja vendégül a BL ukrán meglepetéscsapatát, a Sahtar Donyecket, amely története során első ízben jutott a legjobb nyolc közé, de igazi szenzáció lenne, ha akár csak döntetlent is el tudna érni a sorozat végső megnyerésére is esélyes katalánok otthonában.

Ráadásul Josep Guardiola vezetőedző ismét számíthat a Lionel Messi, David Villa, Pedro alkotta csatártrióra, mivel harmadik tagja felépült sérüléséből.

"Most is jó és szép játékra törekszünk, s feltétlenül nyerni akarunk, mert kell a megfelelő eredmény a visszavágóra" - mondta a találkozó előtt David Villa.

Az aranylabdás Lionel Messi nem számít könnyű találkozóra az ukránok ellen.

Nem gondolkodunk a döntetlenben, tudjuk, hogy nehéz ellenféllel nézünk szembe, aki jól játszik és remek játékosai vannak. A Bajnokok Ligájában már nincs könnyű ellenfél. Mindig bonyolultabbá teszi a helyzetet, ha egy csapattal már játszottál korábban, ez van most is” – utalt Lionel Messi a BL 2008-as csoportkörére és a 2009-es európai szuperkupa-döntőre.

A Sahtar játékosa, Dmitro Csigrinszkij egy óriáskígyóhoz hasonlította a Barcelonát.

„A katalánok úgy falják fel ellenfeleiket, akár egy óriáskígyó. Ennek ellenére nem tartunk tőlük, azért lépünk pályára, hogy nyerjünk. A Barcelona rengeteg címet nyert már, ami a csapat erejét mutatja” – nyilatkozta a védő, aki játszott a katalán csapatban is.

Luiz Adriano érzi csapatán a nyomást, de szerinte a Barcelona előnyét a hazai pálya jelenti.

„A Barcelona a világ egyik legjobb csapata, egy kis nyomást jelent számunkra ezek ellen a játékosok ellen pályára lépni. Nagy iramú mérkőzésre számítok, különösen kell koncentrálnunk. A Barcelona előnye az, hogy otthon játszhat” – elemezte a helyzetet a Sahtar Doneck brazil támadója.

Bajnokok Ligája  negyeddöntő, első mérkőzés

FC Barcelona (spanyol)–Sahtar Doneck (ukrán)

Barcelona, Camp Nou, 20.45. Tv: Digi Sport Plus