Bajnokok Ligája

Leonardo lemondott a továbbjutásról, Rangnick szerint 10-5 is lehetett volna

Az Inter szakvezetője csapata 5-2-es veresége után gyakorlatilag lemondott a továbbjutásról, míg a Schalke mestere szerint fantasztikus mérkőzésen vannak túl.

Leonardo gondolkodik - Fotó: AFP

A Schalke óriási meglepetésre otthonában ütötte ki a Bajnokok Ligája címvédőjét, az olasz Intert a sorozat negyeddöntőjének első mérkőzésén. A német csapat diadalából egy góllal vette ki a részét Raúl González.

“Nehéz mérkőzés volt a BL tavalyi győztese ellen, számunkra mégis az öröm éjszakája lett. Nem mindennapos öt gólt lőni annak a csapatnak a stadionjában, amely egy éve megnyerte a sorozatot. Nehéz kezdés után érvényre juttattuk a fölényünket” - mondta a 34 éves támadó.

A vendégek szakvezetője, Ralf Rangnick csapata támadó mentalitását dicsérte a találkozót követően.

Amit mondani tudok, hogy fantasztikus mérkőzésen vagyunk túl, semmi unalmas nem volt ebben a meccsben. Lehetett volna akár 10-5 vagy 8-4 is az eredmény, remek meccs volt ez a szurkolók számára. Az első perctől kezdve támadó felfogásban léptünk pályára, természetesen ha így teszel, lehetőségeket adsz az ellenfél számára, de ki is tudsz alakítani sok lehetőséget. Még az első félidőben egyenlíteni tudtunk, ami megnyugtatott minket” - fogalmazott a Felix Magath helyett nemrég kinevezett szakember.

Az Internazionale edzője, Leonardo természetesen el volt keseredve a hazai pályán elszenvedett kudarc után.

„A találkozó a legjobban kezdődött számunkra. Az egyensúly hiánya okozta a vesztünket, megbüntetett minket a Schalke. Hét lehetőségük volt, ebből öt gólt értek el, megérdemelten nyertek, egyszerűen nem voltunk elég jók. Amikor januárban az Interhez érkeztem, egy támadó stílust próbáltunk kialakítani, mert meccseket kellett nyernünk. Most ez a mentalitás bosszulta meg magát. Nehéz héten vagyunk túl, kellemetlenül érezzük magunkat" - tette hozzá a brazil.

A brazil szakembert természetesen arról is megkérdezték, mennyi esélyt lát a továbbjutás kiharcolására.

„Nem reális azon gondolkodnunk, hogy vissza tudunk jönni, de a futballban minden megtörténhet” - zárta gondolatait Leonardo.

Az olasz klub elnöke szerint elsősorban a kimerültség miatt szenvedett vereséget az Inter.

„A vereségünk a fáradtságunkhoz köthető, ami meglep, az a vereség mértéke. Már a Milan elleni vereség alkalmával is látszott a csapaton a fásultság, pár nap alatt nem lehetett felfrissülni” - nyilatkozta Massimo Moratti.