Bajnokok Ligája

Lennon másképp magyarázza a Real elleni hiányzását, mint edzője

Bár Aaron Lennont eredetileg a Tottenham kezdőcsapatába jelölte Harry Redknapp a Real Madrid elleni keddi Bajnokok Ligája mérkőzésre, a szélső végül mégsem volt ott a pályán, sőt a kispadon sem. A menedzser hirtelen előtörő torokfájásra hivatkozott, a játékos azonban saját bevallása szerint már az előző hétvégén is beteg volt.

Aaron Lennon az angol válogatottban

"Aaron Lennont egy perccel a kezdőrúgás előtt veszítettük el" - mondta a Tottenham menedzsere nyilvánvalóan túlozva a Real Madrid elleni mérkőzés után. "Nem volt jól, azt mondta, erőtlennek érzi magát. Gyakorlatilag már elhagyni készültünk az öltözőt, amikor változtatnunk kellett."

Ez akár úgy is hangozhat, hogy Lennon az utolsó pillanatban cserben hagyta együttesét, de a játékos másképp emlékszik a történtekre. "Higgyék el, ez volt az a meccs, amit semmiképp nem akartam kihagyni. És nem szeretném, hogy bűnbakot csináljanak belőlem, mondván csak a kezdőrúgás előtt derült ki, hogy beteg vagyok. Ez hülyeség. Már vasárnap megbetegedtem, és a csapat orvosai azonnal adtak gyógyszereket is, de keddig csak rosszabb lett a helyzet" - igazította ki edzőjét a szélső.

Lennont a hírek szerint kivizsgálják a napokban, hiszen a Stoke elleni hétvégi bajnokin és a Real elleni jövő heti BL-visszavágón is szükség lehet a játékára - noha sok esélye már nincs a Tottenhamnek a továbbjutásra.

Kedden ugyanis 4-0-s vereséget szenvedtek Madridban. Emmanuel Adebayor első gólja után nem sokkal kiállították Peter Crouchot, majd a togói csatár megszerezte a második találatát is, végül Di María és Cristano Ronaldo állították be a végeredményt.