Ligakupa

A Debrecen egygólos előnybe került

A hajdúságiak Salami és Yannick góljaival 2-1-re győztek a Paks ellen a Ligakupa döntőjének első mérkőzésén. Adamo Coulibaly a lefújás előtt büntetőt hibázott.

A döntő első veszélyes helyzete a hazaiak előtt adódott. Czvitkovics Péter végezhetett el szabadrúgást a Paks kapujától 22 méterre, a lövés megpattant, de a Paks kapusa (aki a DVSC-t is megjárta), Csernyánszki Norbert szépen hárított.

Czvitkovics a Paks ellen - Fotó: www.dvsc.hu
A 8. percben veszélyeztetett először a vendégcsapat, Kiss Tamás lépett ki a védők között, de lövését Novakovic védte, a labda azonban visszakerült a paksi csatárhoz, de az ismétlés sem eredményezett gólt.

A vendéghelyzet ellenére aztán a 13. percben mégis a Debrecen szerzett vezetést. Czvitkovics lőtt ismét szabadrúgást, Mijadinovszki pedig megcsúsztatta a lövést. Csernyánszki védett, de épp Eugene Salami elé tolta a labdát, a csatár pedig közelről befejelte a kapuba a vezetőgólt (1-0).

Nem tartott sokáig a hazaiak előnye, a 23. minutumban Salami rántotta le ellenfelét, a játékvezető pedig büntetőt ítélt a Paksnak, amit Vári Barnabás pedig értékesítette a tizenegyest (1-1).

A következő percekben elég vagdalkozó volt a játék, minden akció alkalmával földre került egy-egy játékos. A játékvezető több sárga lapot kiosztott, ezzel próbálta megfogni az indulatokat.

A 41. percben ismét hazai gólnak örülhettek a Loki drukkerei. Yannick Salamival kényszerítőzött a paksi térfél közepén, majd a kameruni szélső a visszakapott labdát a tizenhatos vonaláról lőtte Csernyánszki kapujába (2-1).

A lefújás előtt még Mijadinovszki került helyzetbe, de 4 méterről nem találta el az üres kaput. Közben a partjelző lest intett, a visszajátszások alapján tévesen.

Fordulás után gyorsan érkezhetett volna a Debrecen harmadik gólja, a 49. percben Salami sarkazott a Varga József elé a Paks tizenhatosán belül, de a középpályás nem tudta ellőni a kirobbanó Csernyánszki mellett. A következő akciót Salami hagyta ki. Czvitkovics lágyan emelte csapattársa elé a játékszert, a csatár lövése épp a hálóőr kezében kötött ki.

A 68. percben Czvitkovics lőtt 18 méterről, a lövés felpattant egy paksi védőn, de hatalmas bravúrral szögletre hárított a vendégkapus. A Paks a második félidőben csak az eredményt őrizte, teljesen feladta a támadás lehetőségét.

A Debrecennek megvolt az esélye, hogy megnyugtató előnyhöz jusson, a Sifter kezezéséért megítélt büntetőt azonban Coulibaly kihagyta így nem változott az állás. Sőt, a kontratámadásból kis híján gólt szerzett a Paks, Magasföldi lépett ki a védők közül és gurított éppen csak kapu mellé.

A lefújásig már nem változott az eredmény, a DVSC egygólos előnyhöz jutott, de a vendégek sem lehetnek elégedetlenek, mivel a hátrányuk ledolgozható a visszavágón.

Ligakupa, döntő első mérkőzés:

Debrecen-Paks 2-1 (2-1)
gólszerzők: Salami (13.), Yannick (41.) ill. Vári (23. - büntetőből)