Cselgáncs

Ungvári Attila B-próbája is pozitív lett

A Magyar Judo Szövetség közleményben jelentette be, hogy Ungvári Attila B-próbája megegyezik az A-próba eredményével, vagyis a sportoló által szolgáltatott mintában doppinglistán szereplő anyagok találhatóak.

A 73 kg-ban szereplő cselgáncsozónak a februári Hungária Kupán aratott győzelmét követően adott mintájában találtak az ellenőrök doppinglistás anyagot.

Magyar Judo Szövetség március 9-én elnökségi határozatával kiállt a sportoló vétlensége mellett. Ezen elnökségi ülés után az érintett sportoló, Ungvári Attila, testvére Ungvári Miklós és edzőjük Bíró Tamás önkéntesen jelentkezett hazugságvizsgálaton való részvételre. A három - hivatalosan akkreditált laboratóriumban elvégzett - poligráfos vizsgálat eredménye egyöntetűen és határozottan a sportoló vétlenségét igazolja, ez alapján pedig valószínűsíthető, hogy Ungvári Attila tudta nélkül került a szervezetébe a doppinglistán szereplő szer.

A Magyar Judo Szövetség a poligráfos vizsgálat eredményének ismeretében rendőrségi feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen, az ügyben a nyomozás folyamatban van.

Az Ungvári Attila doppingvétségével összefüggő fegyelmi eljárást a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) folytatja le elsőfokon.