Férfi kézilabda BL

A németek kisajátíthatják a Final Fourt

  • VNA

Négy német csapat jutott be a legjobb nyolc közé a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Extrém esetben a Bundesliga csapatai akár a Final Fourt is kisajátíthatják.

Továbbra is spanyol-német dominancia van a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A vasárnap véget ért nyolcaddöntők után ugyanis a még állva maradt nyolc együttesből hatan is ezt a két országot képviselik. A négy német és két spanyol együttes mellett egy orosz és egy francia csapat jutott el a Final Four küszöbére.

A kézilabda Bajnokok Ligája sorsolása Bécsben
Az EHF elnöke, Tor Lian és a szervezet főtitkára, Michael Wiederer hétfőn este Bécsben elkészítette a negyeddöntők sorsolását, amely után extrém esetben az is előfordulhat, hogy négy német együttes jut el a május végén Kölnben sorra kerülő négyes döntőbe. A negyeddöntős párharcok első találkozóira április 20-24 között, a visszavágókra pedig április 27. és május 1. között kerül majd sor. A sorsolásnál nem vették figyelembe a csapatok nemzetiségét, a négy német csapatnak így nagy szerencséje volt, hogy elkerülték egymást, igaz a Kiel aligha örül annak, hogy a Barcelonával kell találkoznia.

A sorsolás érdekessége, hogy már a legjobb nyolc között megismétlődik a tavalyi BL-döntő párosítása, hiszen a Nagy Lászlót is soraiban tudó Barcelona a Kiel ellen lép pályára. A Mocsai Tamással és az osztrák válogatott Szilágyi Viktorral felálló Flensburg a Szeged kiejtése után egy újabb magyar érdekeltségű ellenféllel találkozik, hiszen a Sterbik Árpáddal a kapuban felálló Ciudad Real lesz az ellenfele.

A negyeddöntők párosításai:
Flensburg-Handewitt (GER) - Ciudad Real (ESP)
Barcelona (ESP) - Kiel (GER)
Hamburg (GER) - Csehovszki Medvedi (RUS)
Rhein-Neckar Löwen (GER) - Montpellier (FRA)