NHL

0-3-ról fordított a Rangers, csoportgyőztes a San José

A New York újabb lépést tett a rájátszás felé a Boston elleni győzelemmel

Már 3-0-ra is vezetett a Boston Bruins a New York Rangers ellen, mégis kikapott hétfőn este az NHL-ben. A Parkőrök ezzel növelni tudták előnyüket a rájátszásba kerülésért folyó versenyben, de így is kemény napoknak néznek még elébe. A San José Sharks kiütötte a Los Angeles Kingset, és ezzel bebiztosította győzelmét a Csendes-óceáni Csoportban.

A New York Rangers a Keleti Főcsoport nyolcadik, még épp rájátszást érő helyén állt a hétfői mérkőzés előtt, mindössze két ponttal megelőzve a Carolinát. Az Északkeleti Csoportot már biztosan megnyerő Boston ellen viszont úgy nézett ki, hogy nem tudják növelni a különbséget.

Az első harmadban végig fölényben lévő (19-5 volt a kapuralövések aránya) Bruins ugyanis a 16. percben elkezdte a gólgyártást Paille révén, majd kevesebb mint két perc múlva addig ostromolták Lundqvist kapuját, míg Horton is betalált. A második játékrész hasonlóan kezdődött, és Chris Kelly már 3-0-ra alakította az állást a vendégek javára. Érthető módon a hazai közönség már fújolt, ami felébresztette a Rangerst. alig egy perccel később Vinny Prospal bekotort egy kipattanót, majd a harmad hajrájában egy Wolski által a kapu mögül visszatett korongot is beütött, így máris meccsben voltak a Parkőrök.

Brandon dubinsky gólöröme a New York Rangers-Boston Bruins NHL-meccsen 2011 áprilisában

Ennek ellenére sokáig úgy tűnt, meg tudja őrizni az előnyét a Boston, és elviszi a két pontot a Madison Square Gardenből, de az utolsó négy percet Brandon Dubinsky egyenlítő gólja nyitotta meg. Ezt követően még mindig lehetett volna hosszabbítás a meccsen, de a hazaiak, ha már lendületbe jöttek, inkább eldöntötték a dolgokat a rendes játékidőben. Mindössze 51 másodpercnyi játékidővel később ugyanis Sauer eltette a korongot Thomas kapus lábai között - utóbbi azt sem nagyon vette észre, hogy gólt kapott -, majd a már kockáztató vendégek üres hálójába Derek Stepan talált be az utolsó percben.

A Rangers-Bruins meccs összefoglalója

A Rangers ezzel feljött a hetedik helyre keleten, de a mögötte még playoff-helyen álló Buffalo és a már említett - immár négypontos hátrányba kerülő - Carolina is eggyel több meccset játszik még. Igaz, a sorsolás a New Yorknak kedvezhet, hiszen ellenfelei még komoly csapatokkal játszanak, míg neki csak biztos kiesők maradtak a hátralévő két körre.

A játéknap másik mérkőzésén a San José Sharks két harmad alatt lerendezte a valószínűleg szintén a rájátszásba kerülő Los Angeles Kingset. Ezzel ráadásul sorozatban negyedszer meg is nyerték a Csendes-óceáni Csoportot. Rögtön a második percben övék volt az előny Pavelski góljával, majd ezt Vlasic révén megduplázták. A védő egyébként majdnem a támadóharmad határát jelentő, a kaputól mintegy húsz méterre lévő kék vonalról talált be.

A második játékrész elején Handzus ugyan szépített, de továbbra is ellenállhatatlanok voltak a Cápák, Wellwood, Boyle, és Thornton révén a harmad közepén már 5-1-re vezettek. Thornton egyébként már a 999. pontját szerezte NHL-karrierje során, és csak néhány centin múlott, hogy meglegyen neki az 1000. néhány perccel később, de Setoguchi 6-1-et jelentő góljánál nem ért a pakkhoz, így nem írhatott fel gólpasszt magának.

A Sharks tehát megnyerte csoportját, és összesítésben megelőzte egy ponttal a Detroit Red Wingset, azaz a tabella második helyére lépett előre.

NHL, hétfői eredmények:

San Jose Sharks-Los Angeles Kings 6-1
New York Rangers-Boston Bruins 5-3