Légiósaink

Gólok, gólpasszok Szabicstól, Hajnaltól, Fehértől

Hajnal Tamás sérülésból tért vissza, rögtön gólt szerzett

Ez elmúlt hétvégén is volt minek örülnünk légiósaink teljesítménye kapcsán: Hajnal Tamás góljával szerzett pontot a Stuttgart Brémában, Szabics Imre gólpasszt adott, majd gólt is szerzett a Rapid Wien ellen, Fehér Csaba asszisztal segítette győzelemhez a Bredát, Megyeri Balázs bemutatkozott az Olimpiakoszban...

Szabics Imre a Sturm Graz-Juventus mérkőzésen

ANGLIA

A Premier League-ben Gera Zoltán a válogatottban nyújtott remek teljesítménye ellenére sem került be a Fulham keretébe, amely 3-0-ra legyőzte a Blackpoolt. Bogdán Ádám a Bolton kispadján nézte végig csapata Birmingham elleni 2-1-es vereségét, csakúgy, mint a liverpooli Gulácsi Péter a saját együtteséét a West Bromwich ellen. A Vörösök szintén 2-1-re kaptak ki. Kurucz Péter a West Hamben, Kádár Tamás pedig a Newcastle-ben lábadozik sérüléséből.

A másodosztályban az Ipswich Town 2-1-re legyőzte a Burnleyt idegenben. Fülöp Márton a vendégkispadon ült a találkozón. Gyepes Gábor együttese, a Cardiff City fölényes, 4-1-es győzelmet aratott a Derby felett, a magyar védő a kispadról nézte végig a meccset. A Swansea-hez kölcsönbe került Priskin Tamás csereként mutatkozott be új csapatában, a 63. percben, 1-1-es állásnál állt be a Preston elleni, 2-1-re elveszített mérkőzésen. A Queens Park Rangers, Buzsáky Ákos együttese hétfő este játszik a Sheffield Uniteddel.

NÉMETORSZÁG

Visszatért sérüléséből a válogatott mérkőzéseit is kihagyó Hajnal Tamás, és rögtön góllal segítette pontszerzéshez a Stuttgartot a Werder Bremen ellen. Az irányító a 13. percben talált be a két patinás csapat idénre kiesési rangadóvá "szelídült", 1-1-re végződő összecsapásán.

A Werder-Stuttgart mérkőzés góljai

Szalai Ádám térdsérüléséből lábadozik, így természetesen nem lehetett ott a Mainzban, amely szintén 1-1-re végzett a Freiburggal.

A Bundesliga 2-ben egymással játszottak Stieber Zoltán és Király Gábor csapatai, az Aachen és az 1860 München. Mindkét játékos végig a pályán volt az Alemannia által 2-1-re megnyert mérkőzésen. Az Ingolstadt is 2-1-re nyert Cottbusban, Futács Márkó nem kapott helyet a győztes csapat keretében. Torghelle Sándor a 76. percben állt be az Auét 3-0-ra legyőző Düsseldorfba, a végeredmény addigra már kialakult.

OLASZORSZÁG

Vass Ádám kezdőként 66 percet játszott a Bresciában, amely 3-1-re verte a Bolognát. Rudolf Gergely szintén kezdett a Bariban, amely idegenben verte 2-1-re Parmát. A csatárt a 72. percben cserélték le. A Sampdoria 0-0-s döntetlenre végzett a Chievóval. A genovai együttes keretébe Koman Vladimir nem került be, Laczkó Zsolt pedig a 70. percben lépett pályára.

A Serie B-ben Feczesin Róbert és Filkor Attila is végigjátszotta együttese aktuális mérkőzését, de az Ascoli és a Triestina is kikapott. Előbbi 1-0-ra a Novarától, utóbbi 4-0-ra az éllovas Atalantától.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádám a kispadról nézte végig, amint csapata, a Zaragoza 3-1-es vereséget szenved a Sevillától, míg Vadócz Krisztián a 66. percben állt be az Osasunába az Atlético Madrid ellen 3-2-re elvesztett mérkőzésen.

HOLLANDIA

A PSV Eindhoven 2-0-s vereséget szenvedett a Twentétől a holland bajnokság rangadóján, és ezzel Dzsudzsák Balázs csapata át is adta az első helyet a tabellán legyőzőjének. Fehér Csaba és Horváth Gábor is végig a pályán volt a Breda 3-1-es idegenbeli győzelme alkalmával a De Graafschap ellen, ráadásul előbbi játékos adta a gólpasszt csapata második, 2-1-es vezetést jelentő góljánál.

A De Graafschap-Breda mérkőzés összefoglalója (Fehér gólpassza 1:05-től)

Simon András a cserepadon ült az Excelsior Heerenveen elleni 3-2-es győzelme alkalmával, csakúgy, mint Bodor Boldizsár, akinek együttese, a Roda 5-4-re verte a Willem II-t. Tóth Balázs végig a pályán volt a vendégeknél a Groningen-Venlo meccsen, amelyet a hazaiak nyertek 3-2-re. Babos Gábor végig a kispadon ült a Nijmegen 2-1-es vereséget hozó Vitesse elleni találkozóján. Simon Krisztián szintén a cserepadról nézte végig a Feyenoord 1-0-s hazai vereségét az AZ ellen.

A másodosztályban Zsidai László 72 percet játszott kezdőként a Volendamban, amely 2-1-re kikapott az Agovvtól.

BELGIUM

3-1-re kikapott hazai pályán az Anderlecht, amelyben Juhász Roland kezdőként végig a pályán volt, de az első félidő végén öngólt vétett. Ennek is köszönhető, hogy a Genk, amely Tőzsér Dániellel a soraiban 2-1-re nyert a Lokeren ellen, átvette a vezetést a bajnokság rájátszásában. Tisza Tibor a 67. percben állt be a Sint-Truidenbe, amely 1-1-re végzett a Mechelen ellen.

OROSZORSZÁG

A Zenit 2-2-es döntetlent játszott a Nalcsikkal. A szentpétervári csapatba Huszti Szabolcs a 89. percben állt be. Gaál Miklós végig a cserepadon ült a Novgorod Dinamo Moszkva elleni 3-0-s győzelme alkalmával.

AUSZTRIA

A Sturm Graz-Rapid Wien mérkőzés végeredménye 3-3 lett, és Szabics Imre adta a hazaiak első gólja előtt a gólpasszt, illetve ő szerezte együttese második találatát. A 84. percben cserélték le, akkorra már kialakult a végeredmény.

Waltner Róbert a padon ült a Mattersburg Ried elleni 1-1-es döntetlennel véget ér találkozóján, ahogy Sáfár Szabolcs is padozott az Austria Wienben a Kapfenberg ellen 2-0-ra megnyert meccsen. Bodnár László sérült, így nem volt ott a Salzburgban a hétvégén.

GÖRÖGORSZÁG

Megyeri Balázs debütált a bajnoki címet már begyűjtő Olimpiakosz Pireusz kapujában, és 3-1-re nyertek a Kavala ellen. A Volosz is győzött - 3-0-ra - a Xanthi ellenében, Szélesi Zoltán végig a pályán volt, Németh Krisztián pedig végig a cserepadon. A Panszerraikosz - amelynek keretében Kiss Zoltán nem kapott helyet - meglepetésre legyőzte 1-0-ra a Panathinaikoszt, de így is az utolsó helyen állnak, két ponttal a 15., illetve héttel a már bennmaradó 13. helyezett mögött.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

A svájci Sionban végig a pályán volt Vanczák Vilmos, csapata 2-0-ra kikapott a Young Boystól. A skót bajnokságban Balogh János a padon ült a Heartsban, amely 2-2-t játszott a Hiberniannel.