Északi sí-világbajnokság

Egymilliót buktak a szervezők a közlekedési káosz miatt

  • VNA

Az oslói északi sí-világbajnokság szervezői visszatérítik azon szurkolók jegyének árát, akik a közlekedési káosz miatt lemaradtak a február 26-i versenyről.

Rendeződni látszik azon norvég szurkolók ügye, akik a nagy sikerrel véget ért északi sí-világbajnokságon kialakult közlekedési káosz miatt nem jutottak el versenyükre. A vb első hétvégére eső versenynapján (február 26.) a várakozásokhoz képest sokkal többen akartak az utolsó percekben feljutni a Holmenkollenhez, ahol aznap a női sífutók üldözéses versenyét rendezték meg. A hazaiak kedvencének, Marit Björgennek a sikerét hozó eseményről viszont az ekkor kialakult közlekedési káoszban közel kétezer ember lemaradt.

A vb szervezőbizottsága elnézést kért a kellemetlenségekért (a további napokon már minden rendben működött és valamennyi szurkoló időben felért a helyszínre), de az akkori ígéretét betartva most kártalanítja a hoppon maradt nézőket. A szervezőbizottság tájékoztatása alapján a kérelmet kitöltő nézők 90%-a visszakapja a jegyek árát, amely így összességében egymillió koronájába kerül a rendezőknek.