Barcelona

A Chelsea, az Arsenal és az MU is szívesen látná Guardiolát

Josep Guardioláért három angol topcsapat is bejelntkezett, miután kijelentette, hogy 2012 végén feltehetően távozik a Barcelonától.

Guardiola mosolyog - Fotó: AFP

Amint Josep Guardiola kijelentette, hogy a 2011-2012-es szezon végén feltehetően távozni fog a Barcelonától, az összes angol sztárklub bejelentkezett érte.

"Azt hiszem, az én időm lassan lejár Barcelonában. Jól érzem magam itt, de aki egy ilyen nagy klubnál edzősködik, nem maradhat sokáig – mondta az edző a Rai Sportnak. - Jövőre már a negyedik szezonomat kezdem. Óriási bátorság kell ahhoz, hogy ilyen sokáig vezess egy csapatot. Ennyi idő alatt már a játékosok is megunhatják az edzőt, és fordítva."

A hírek most már arról szólnak, hogy melyik nagy csapatnak sikerül lecsapni a Barcelonával már minden lehetséges trófeát megnyerő szakemberre.

A versengésben első körben az angol klubok vesznek részt, mivel az egykori középpályás többször is hangoztatta, szívesen dolgozna a szigetországban. A Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics nem várna 2012-ig, ha tehetné már idén nyáron lecsapna Guardiolára. Carlo Ancelottit egy dolog menthetné meg a londoni együttes kispadján, ha megnyerné szezon végén a Bajnokok Ligáját, amiről az orosz tulajdonos már régóta álmodozik.

Szintén edzőt keresnek a Manchester Unitednél, de nem az eredménytelenség, hanem Sir Alex Ferguson visszavonulása miatt. A katalán trénernek az MU-nál van egy riválisa is a kispadra, méghozzá Jose Mourinho.

Az Arsenal menedzsere is nyomás alatt teszi a dolgát már évek óta, ugyanis hiába játszik szépen csapata, hat éve nem nyert semmit. Az pedig nem kérdés, Arsene Wengert egy pillanat alatt lecserélnék a szurkolók a trófeahalmozó Guardiolára.